Mescid-i Aksa’dan “Yüzyılın Anlaşması” uyarısı

Bugün Mescid-i Aksa’da okunan cuma hutbesinde, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail’in desteklediği ABD'nin Filistin-İsrail barış sürecine temel olması için hazırladığı "Yüzyılın anlaşması" planının bir komplo olduğu vurgusu yapıldı.

Haberler 30.06.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs Yüksek slami Heyeti Bakan ve Mescid-i Aksa Hatibi eyh krime Sabri, okuduu cuma hutbesinde, slam dünyasnda yaanan parçalanmla dikkati çekerek, srailin bu ortamda Kudüs üzerindeki egemenliini pekitirdii vurgusu yapt.

eyh Sabri, ABD Bakan Donald Trumpn srail-Filistin sorununu çözmek üzere projelendirdii Yüzyln Anlamas plannn bir komplo olduunu belirterek, Büyük ülkeler, bu emperyalist sömürgeci ülkeler slam dünyasna ve Müslümanlara kar terörle mücadele ad altnda birleirken, slam ülkeleri hala kendi aralarnda çekime halindeler. ifadelerini kulland.

Baz Arap ülkelerinin Emperyalist ülkelerin projelerine destek verdiine dikkati çeken eyh Sabri hutbesinde, te haçllar yeniden dönüyor. Sen neredesin ey Selahaddin, neredesin ey Komutan Baybars ve neredesin ey Fatih Sultan Mehmet? çarsnda bulundu.

eyh Sabri, srailin Mescid-i Aksa üzerindeki planlarna da dikkati çekerek, srailin Harem-i erifi zamansal ve mekansal olarak bölmeyi planlad uyarsnda bulundu.

- Yüzyln Anlamas

ABD Bakan Trumpn srail-Filistin meselesinin çözümü konusunda öne sürdüü Yüzyln Anlamas olarak isimlendirilen plann, Filistin devletini kurmak için Sina topraklarnn bir bölümünün alnmasn öngördüü ileri sürülüyor.

Trumpn damad ve danman Jared Kushner ile Uluslararas Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Yüzyln Anlamas plann görümek üzere geçen hafta Ortadou turuna çkm, Ürdün, Suudi Arabistan, Msr, Katar ve sraili ziyaret etmi ancak Filistinli yetkililerle herhangi bir görüme yapmamt.

srailin Hayom gazetesi, Suudi Arabistan, BAE, Msr ve Ürdün liderlerinin, Kushnere Yüzyln Anlamas planna destek verdiklerini açkladklarn duyurmutu.

Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas, ABD Bakan Trumpn Aralk 2017deki Kudüs kararndan sonra ABDnin srail-Filistin sorununda arabuluculuk rolünü kaybettiini ve ABDli hiçbir yetkiliyle görümeyeceini belirtmiti.

Filistin Kurtulu Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Filistin Bamüzakerecisi Saib Ureykat da Kushner ve Greenblattn Ortadou turunun Bat eriada siyasi rejimi deitirme ve Filistin yönetimini devirme giriiminin tantm olduunu ifade etmiti.

Ana Sayfaya Git