Milyonlarca sterlin değerinde!

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle İngiltere’de 35 milyon sterlin değerindeki eski Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü (RAF) , elde kalan lüks araçlar için otoparka dönüştürüldü.

Haberler 07.05.2020 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay etksisi altna alan corona virüs süper güç olarak adlandrlan ülkeleri dize getirdi. ngilterede 35 milyon deerindeki eski Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü (RAF) elde kalan lüks araçlar için otoparka dönütürüldü.

Bicester kasabasnda bulunan Upper Heyford Eski Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü (RAF) lüks Range Rovers ve Jaguar spor otomobilleri de dahil olmak üzere en az 35 milyon sterlin deerinde yepyeni araçlardan oluan bir otopark haline geldi.

OTOPARKA DÖNÜTÜRÜLDÜ

Normal zamanlarda arabalar showrooma gitmeden önce depolamak için kullanlan RAF, sektörü etkileyen corona virüs salgn nedeniyle krizin eiinde... Motor endüstrisi yeni otomobil satlarnn Nisan aynda yüzde 97 dütüünü ve 1946 ylndan bu yana en düük seviyeye gerilediini ortaya koydu.

FLASIN FOTORAFI

Otoparkn havadan çekilmi halinin paylald görüntüler ise durumun ciddiyetini ortaya koydu., Salgn, showroomlarn kapanmasna, müterilerin evde kalmasna neden olurken, Nisan 2019daki 68 bin araç satna kyasla geçen ay sadece 871 araba satld. Filo ve ticari araç satlar da 93 binden 3 bin 500e dütü. Motor Üreticileri ve Tüccarlar Derneinin (SMMT) rakamlarna göre, otomotiv sektörünün 1992den bu yana en kötü sezonunu yaad belirtildi. SMMT Genel Müdürü Mike Hawes, Piyasann canl hafzadaki en kötü performans, artc deil dedi.

Ana Sayfaya Git