Operasyon an meselesi

Türkiye'nin operasyon yapacağını açıkladığı ve operasyon için düğmeye bastığı Afrin'de panik halindeki örgüt üyeleri, yalnızca Şam rejiminin kontrol ettiği Halep'e doğru çıkış yolu bulabilir. Bölgede hali hazırda bin ABD askeri ve 70 Rus askeri var.

Haberler 16.01.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Silopi ilçesi yaknlarndaki Irak snrna geçen yl getirilerek 172nci Zrhl Tugay Komutanlnn, ehit Ercüment Türkmen Klasna konulandrlan zrhl askeri araçlardan bir bölümü, dün TIRlara yüklenerek Hataya doru gönderildi.

15 Temmuz darbe giriiminden sonra çankrda bulunan 28inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlna ait Gelitirilmi Zrhl Personel Tayc (GZPT) ve Zrhl Personel Tayclar (ZPT) ile çok sayda tank yüklü TIR, geçen yl Irak snrnda bulunan Silopi ilçesine getirilerek 172nci Zrhl Tugay Komutanl ehit Ercüment Türkmen Klasna konulandrlmt.

ASKER SEVKYAT

Türkiye-Suriye snrnn Afrin bölgesindeki gelimeler nedeniyle dün çok sayda bo TIR tarihi pek yolu üzerinden Silopi ilçesine gönderildi. Silopi ilçesine getirilen TIRlar ile bu sabah zrhl personel tayclarn bir ksm yüklenerek Silopiden Gaziantep ve Hatay tarafna gönderildi.

HAWK FÜZELER KLTLEND

Hatayn Krkhan ilçesindeki 12. Hawk Batarya Komutanlnda bulunan çok sayda Hawk füze bataryasnn namlular Afrinin ilçelerine kilitlenmi durumda

Afrin operasyonu öncesinde Türk Silahl Kuvvetlerinin snrn sfr noktasnda bulunan 40 kilometre menzilli Hawk füze bataryalar, Afrinin ilçelerine kilitlenmi durumda.

Afrin operasyonu kapsamnda Hatayn snr ilçeleri Hassa, Krkhan ve Reyhanldaki birliklere zrhl askeri araç sevkiyat devam ederken, snr karakollarnda ise alt yap ve savunma sistemleri en üst düzeye çkartld.

OPERASYON AN MESELES

Türkiyenin operasyon yapacan açklad ve operasyon için dümeye bast Afrinde panik halindeki teröristler, yalnzca am rejiminin kontrol ettii Halepe doru çk yolu bulabilir. Bölgede hali hazrda bin ABD askeri ve 70 Rus askeri var.

Türkiyenin özellikle Cumhurbakannn söylemleriyle yaklak 2 yldr uyarlarna konu olan ve olas bir harekatla gündemde öne çkan Afrinde son durum nedir? PKK uzantl YPG ve YPJnin ne kadar silahl gücü var? ABD ve Rusyann Afrinde silahl gücü bulunuyor mu? te bu sorularn cevaplar:

AFRNN DEMOGRAFK YAPISI

Afrinin nüfusu 500 bine ulat. Nüfusun yarsn Araplar oluturuyor. Dier yars arlkl olarak Kürtler ve yüzde 8lik bir oranla Türkmenler var.

PKKNIN ASKER GÜCÜ

PKK uzantl YPG ve YPJ var bu bölgede...Saylar 12 bin.

AFRNDEK ABD VE RUS ASKER SAYISI

Suriye genelinde resmi rakamlara göre 2 bin civarnda Elit Force dedikleri seçkin askerleri var. Bunun yars Afrin bölgesinde... Bölgede 100e yakn Rus askeri de bulunuyor. Rus askerleri YPGlilere eitim veriyor.

Ana Sayfaya Git