Örgüt belli oldu!

Sri Lanka'da Paskalya gününde kilise ve otellere düzenlenen terör saldırılarını 7 intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği açıklandı. Saldırıları henüz üstlenen olmazken, başkent Colombo'da yeni bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yetkililer, yeni saldırılar olabileceği yönünde uyarı yapıyor. Öte yandan Sri Lanka hükümeti, terör saldırısının arkasında Ulusal Tevhid Cemaati'nin olduğunu açıkladı.

Haberler 23.04.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sri Lankada Paskalya gününde kilise ve otellere düzenlenen terör saldrlarn 7 intihar eylemcisinin gerçekletirdii bildirildi.

Adli Tp Kurumu yetkilisi Ariyananda Welianga, dün sabah saatlerinde Kochchikadede St. Anthony, Katanada St. Sebastian ve Batticaloadaki Meryem Ana Kilisesi ile bakent Kolomboda be yldzl Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine düzenlenen 6 bombal saldry 7 intihar bombacsnn gerçekletirdiinin belirlendiini açklad.

7 NTHAR EYLEMCS

Welianga, olay yerinden toplanan benden parçalar üzerinde yaplan analizlerde saldrlarn intihar eylemi olduunun anlaldn belirtti.

Shangri-La otelinde iki bombacnn, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde birer ve St. Anthony, St. Sebastian ve Meryem Ana kiliselerinde de birer canl bombann beden parçalarnn bulunduunu ifade eden Welinga, Kolombonun banliyölerindeki bir konukevi ve üst geçit yaknnda meydana gelen patlamalarn aratrldn kaydetti.

2NC KEZ SOKAA çIKMA YASAI LAN EDLD

Saldrlar henüz resmen üstlenen olmazken, olayla balantl olduklar üphesiyle 24 kii gözaltna alnd. Bakent Colomboda da yeni bir sokaa çkma yasa ilan edildi. Yasan, yerel saatler 20.00de balayaca açkland. Yetkililer yeni saldrlar olabilecei yönünde uyar yapyor.

Öte yandan saldrlar istihbarat ve güvenlik tartmalarn da beraberinde getirdi. Sri Lanka Babakan Ranil Wickremesinghenin Saldr düzenlenebileceini dair istihbarat vard ancak önlem alnmad eklindeki açklamas üzerine gözler güvenlik güçlerine çevrildi.

Siyasetçiler raporlarn güvenlik güçleri tarafndan neden görmezden gelindiinin soruturulmas gerektiini söyledi.

SALDIRIYI YAPAN ÖRGÜT BELL OLDU

Sri Lanka hükümeti, terör saldrsnn arkasnda Ulusal Tevhid Cemaatinin olduunu açklad.

Kabine sözcüsü Rajitha Senaratne, grubun uluslararas bir adan yardm aldn belirtti.

Örgütün ülkede aktif yerel bir grup olduu biliniyor.

87 PATLAYICI DAHA BULUNDU

Sri Lanka polisi, bakent Kolombodaki ana otobüs terminalinde 87 adet patlayc bulunduunu duyurdu.

BR SALDIRI HABER DAHA

Sri Lankada Colombo Kilisesi yaknnda yeni bir patlama meydana geldii bildirildi. Bomba imha ekipleri bir bombay etkisiz hale getirmeye çalrken, Colombo Kilisesi yaknnda bir kamyonette patlama meydana geldii ifade edildi.

NE OLMUTU?

Sri Lankada dün sabah saatlerinde Kochchikadede St. Anthony, Katanada St. Sebastian ve Batticaloada Meryem Ana Kilisesi ile bakent Kolomboda be yldzl Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldrlar düzenlenmiti.

Bu saldrlarn ardndan bakent Kolombonun banliyösü Dehiwaladaki hayvanat bahçesi yaknnda ve Kolombonun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmiti. Sri Lanka polisi tarafndan saldrlarda 290 kiinin hayatn kaybettii, 500den fazla kiinin yaraland açkland.

Saldrlarda, Türk vatanda mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiit Ali çavu da yaamn yitirmiti.

Ana Sayfaya Git