Özgür Suriye Ordusu Rusya’da Bakanlarla görüşecek

Suriye’de Esed rejimine karşı olan Özgür Suriye Ordusu temsilcilerinin haftaya Rusya Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceği bildirildi.

Haberler 05.11.2015 - 15:55 Son Güncelleme : 05.11.2015 - 15:55

Suriye krizine çözüm bulma arayışları hızlanmışken, Özgür Suriye Ordusu temsilcilerinin gelecek haftanın son günlerinde Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabide Rusya Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştireceği açıklandı.

RIA Novostinin haberine göre, görüşmenin koordinatörlerinden Mahmut Afandi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusunun Şam, Kuneytra, Hama, Humusun batısı, Halep ve İdlibden 28 tugayının Rusya Dışişleri ve Savunma Bakanlığıyla gelecek haftanın sonlarında büyük olasılıkla Abu Dabide bir araya gelmesi konusunda ön anlaşma yapıldı ifadesini kullandı. Afandi, yapılacak toplantıda ortak operasyon merkezi çalışmalarıyla ilgili istişareler olacağını aktardı ve merkezin IŞİD ve El Kaidenin Suriye kolu Nusra Cephesine karşı savaşta kullanılacağını söyledi.

Ana Sayfaya Git