Pakistan'da iki mitingde bombalı saldırı: 29 ölü

Pakistan'da iki miting sırasında meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre aralarında milletvekili adayı Navabzade Siraj Raisani'nin de olduğu 29 kişi öldü, 82 kişi de yaralandı.

Haberler 14.07.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakistan basnnda yer alan haberlerde, ülkenin batsndaki Belucistan eyaletinin Mastung kenti yaknlarnda meydana gelen patlamann Belucistan Avami Partisi (BAP) milletvekili aday Raisaniyi hedef ald iddia edildi.

Saldrda ilk belirlemelere göre Raisaninin de aralarnda bulunduu 25 kii öldü, 50 kii de yaraland. Yarallar bölgedeki ve Kuetta kentindeki hastanelere kaldrld.

Eski Belucistan Eyalet Babakan Navab Aslam Raisaninin kardei olan Siraj Raisani, yeni kurulan BAPn milletvekili adayyd. Raisani, 2011 ylndaki bir terör saldrsnda 14 yandaki olunu kaybetmiti.

Dier saldr ise eski bakan ve slam Ulemalar Camias Partisinin (JUIF) önde gelen isimlerinden Ekrem Han Durraninin ülkenin kuzeyindeki Bannu kentinde yapt mitingin sonunda düzenlendi.

Sabah saatlerinde yaanan saldrda Durraninin konvoyundaki 4 kii hayatn kaybederken, 32 kii de yaraland. Durrani ise saldrdan yara almadan kurtuldu.

Saldrnn ardndan konuan Durrani, miting sona erdikten sonra aracna bindiini ve aracn etraf partililerce çevriliyken patlamann yaandn belirterek, Güvenlik güçleri beni tehditler noktasnda uyarmt. diye konutu.

Mitinglere saldrlar artyor

Pakistanda ay bandan bu yana mitinglere ve parti ofislerine düzenlenen saldr says 6ya yükseldi.

Son olarak dün gece Huzdar kentinde bir BAP ofisinde patlama olmu ve 2 kii yaralanmt.

Peaverde geçen sal düzenlenen intihar saldrsnda Avami Halk Partisi milletvekili aday Harun Bilurun da aralarnda bulunduu 20 kii hayatn kaybetmiti. Pakistan Seçim Komisyonu, bu bölgedeki seçimi ileri bir tarihe erteledi.

Temmuzun ilk haftasnda ise iki saldr düzenlenmiti. Pakistan Tahriki nsaf Partisinin (PTI) seçim bürosuna düzenlenen ilk saldrda 10 kii, bir hafta sonraki ikinci saldrda ise aralarnda Muttahida Meclisi Amal Partisi (Birleik Eylem Konseyi MMA) milletvekili aday Malik irin Hann da olduu 7 kii yaralanmt.

7 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git