PYD/PKK'nın Suriye'deki baskıları

S-KDP üyesi Emin, PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde kendisine muhalif Kürt siyasi partilerin öncü kadrolarını haksız yere alıkoyup hapse attığını veya rejim güçlerine teslim ettiğini söyledi

Haberler 25.04.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PYD/PKKnn Suriyenin kuzeyinde kendisine muhalif Kürt siyasi partilerin öncü kadrolarn keyfi bir ekilde alkoyup Esed rejimine teslim ettii belirtildi.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) çats altnda yer alan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) üyesi Bear Emin, AA muhabirine yapt açklamada, PYD/PKK, Suriyede kontrol altnda tuttuu bölgelerde çok sayda üyemizi uzun süredir haksz yere alkoyup kendi zindanlarna atyor veya Esed rejimine veriyor. ifadelerini kulland.

SURYEDEK BASKILAR

Emin, Elimizdeki belgelere göre S-KDPnin üst düzey isimlerinden Abdulrahman Apo, PYD/PKK tarafndan alkonulmasndan sonra rejim güçlerine teslim edildi. dedi.

ENKS D likiler Sorumlusu brahim Bro da PYD/PKKnn 2011den bu yana ENKS Bakanlk Konseyinden 10 üyeyi tutuklayp hapse attn dile getirdi.

Bro, Alkonulanlar arasnda yal, hasta ve özel bakma ihtiyac olan üyelerimiz var. PKK, diktatörce davranp onlarn herhangi bir tbbi ihtiyacnn bile karlanmasn kabul etmiyor. Üyelerimiz, örgütün hapishanelerinde ölümü bekliyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git