Rejim güçleri, İdlib'de 6 yerleşimi daha ele geçirdi

Ele geçirilen yerleşimlerle rejim güçleri Serakib ilçesine güneyden yaklaşık 10 kilometre yaklaştı

Haberler 31.01.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi ordusu ve ran destekli yabanc terörist gruplardan oluan rejim güçleri, Rusyann hava desteiyle, dlibin güneydousunda 6 yerleimi daha ele geçirdi.

Rejim güçleri ile muhalif ve rejim kart silahlar gruplar arasnda, dlibin güneydou krsal ve Halepin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki bat ve güney krsalnda youn çatmalar sürüyor.

Esed rejimi ordusu ve ran destekli yabanc terörist gruplardan oluan rejim güçleri, dlibin en büyük ilçesi Maarratünnuman ele geçirmesinin ardndan Serakib ilçesine doru ilerlemeye devam ediyor.

çatmalar sonucunda, rejim güçleri, Serakibin güneyinde Han es Sübül, Lof, Kamhane, Tel Dibis, Cerada köyleri ile Mardibse beldesini ele geçirdi.

Böylece rejim güçleri, Serakibe güneyden 10 kilometre yaklat.

- Muhalifler Halep cephesinde bir noktay geri ald

Rejim güçleri, dün, Halepin bat krsalnda askeri muhalifler ve rejim kart silahl gruplarn kontrolündeki bölgelere saldrlarn sürdürmü, Raidin bölgesinde 4 noktay ele geçirmiti.

Bunun üzerine muhalif gruplar, sabah saatlerinde, Halepin bat krsalnda Gazeteci evleri noktasn çatarak geri ald.

- Cumhurbakan Erdoandan dlib açklamas

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dün Senegal ziyareti dönüünde gazetecilere yapt açklamada, unlar kaydetmiti:

Rusya ile gerek Soçi gerek Astanada baz görümeler, anlamalar oldu. Bu anlamalara Rusyann sadk kalmas halinde, biz de ayn sadakatle yola devam ederiz. u an itibaryla maalesef Rusya, Astanaya da, Soçiye de sadk deil. Arkadalarmz muhataplaryla görümeler yapyorlar. Bu görümelerde de kendilerine dlibde bu bombalamalar vesaire durdurdunuz durdurdunuz, durdurmadnz takdirde bizim artk sabrmz tükeniyor. Bundan sonra ne gerekiyorsa biz de bunu yapacaz. diye ifade ediliyor. En son Halepten bizim tarafa atlar var. Bunlara biz bir yere kadar sabrederiz, sabrettik ama ondan sonra da biz göbeimizi keseriz.

Ana Sayfaya Git