Rejim güçleri İdlib'de halkın gıda kaynaklarını hedef alıyor

Esed rejimi ve müttefiği İran destekli yabancı terörist gruplar, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde balık çiftliklerini yağmalamalarının ardından ekili tarım arazilerini bombaladı.

Haberler 20.05.2019 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi güçleri, Hama ilinin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisinde yer alan krsal kesimindeki krsalnda, hasat zaman gelen tarm arazilerini atee verdi.

Esed rejimi ordusu ile ran destekli yabanc terörist gruplarn oluturduu rejim güçleri, dün Hama ilinde, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içerisinde yer alan Tel Havva, Ez Zekat, Es Shriyye ve El Habit köylerindeki ekili tarlalar bombalad.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, bombardman sonras tarlalarda çkan yangn bölge halknn da yardmyla söndürmeye çalyor.

Arazilerde çounlukla buday, arpa, nohut ve kimyon ekili olduu örenildi.

Rejim güçleri, önceki gün de ayn bölgede, El Huveyz, El Huveyce, Et Tüveyne ve El eria köylerindeki balk çiftliklerini yamalamt.

dlib Gerginlii Azaltmas Bölgesindeki durum

Suriyenin kuzeybatsndaki dlib ili, neredeyse iç savan bandan bu yana muhaliflerin kalesi niteliinde.

Halihazrda iç göç ile nüfusu yaklak 4 milyona ulaan dlibin merkezi, Mart 2015te muhaliflerin kontrolüne geçmiti. dlib, rejimin en youn hedef ald bölgelerin banda geldi.

Türkiye, Rusya ve ran, 4-5 Mays 2017deki Astana toplantsnda, dlib ve çevresini Gerginlii Azaltma Bölgesi ilan etmiti. Rejim güçlerinin atekesi sk sk ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya, ek bir mutabakata varmt. Rejim, destekçilerinin yardmyla 17 Eylül 2018de Soçide imzalanan mutabakata ramen saldrlarna devam ediyor. Kazakistann bakenti Nur Sultanda 25-26 Nisanda Türkiye, Rusya ve ran arasnda düzenlenen 12. toplant srasnda artan saldrlar ayn younlukta sürüyor. 25 Nisandan bu yana en az 151 sivil yaamn yitirdi, 405ten fazla sivil yaraland.

Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusyann dlib mutabakatn imzalad 17 Eylül 2018den bu yana atekesi ihlal ederek düzenledii saldrlarda 553 bin 444 sivil yerinden edildi.

Ana Sayfaya Git