Rejim güçlerinin İdlib'e ilerleyişi sürüyor

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı gruplar, Rusya'nın hava desteğiyle İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içinde muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki yerleşim yerlerini ele geçirmeyi sürdürüyor.

Haberler 02.02.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi ve ran destekli yabanc gruplar, dlibteki stratejik Ebu Zuhur askeri havaalannn ele geçirmesinin ardndan dlibe yöneldi.

Esed rejimi ve destekçileri son günlerde, dlibin güney ve güneybatsndaki Beraisi, Cdeyde, Tel Klebe,Cebel et Tavil, Mseade, Tavil el Halib, Salahiye ve el Hffe köylerini ele geçirdi.

Böylece rejim güçleri dlibin Serakib ilçesine 14 kilometre, merkezine de 30 kilometre yaklam oldu.

Bölgedeki muhaliflere göre, rejim güçlerin ilk hedefi, dlibin Serakip ilçesi ardndan da dlib merkezi.

REJM GÜçLER LERLYOR

Terör örgütü DEAn Hamann dousunda ve dlibin güneyinde muhaliflere kar savamas, Esed rejiminin dlibe ilerlemesine frsat salad.

Esed güçleri, stratejik öneme sahip Ebu Zuhur üssünün kontrolünü ele geçirdikten sonra dlib güneyindeki Maarretinuman, Han eyhun ve dlibin dousundaki Serakib ilçelerine yönelik bombardman younlatrmt.

Son haftalarda rejimin ilerlemesine karn binlerce aile nispeten güvenli bulduklar alanlara göç etmek zorunda kald. Saldrlarn devam etmesi nedeniyle sivillerin göçü de sürüyor.

Suriyenin kuzeyinde ve Türkiye snrndaki dlib, 4-5 Mays 2017 tarihli Astana toplantsnda gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti. Askeri muhalif ve rejim kart silahl gruplarn kontrolündeki bölge, halen Esed rejimi ve zaman zaman Rusyann saldrlarna maruz kalyor.

Ana Sayfaya Git