"Rejim hiçbir zaman Golan'ı geri almak istemedi"

Ulusal Özgürleştirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa "Rejim hiçbir zaman Golan'ı geri almak istemedi. Halka karşı dış tehdit kozu olarak kullandı"

Haberler 25.03.2019 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin dlib kentinde muhaliflerin çat askeri kuruluu ve ÖSO bileeni Ulusal Özgürletirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, Esed rejiminin hiçbir zaman Golan Tepelerini geri almak istemediini ve bu durumu iç ayaklanmalar bastrmak için kullandn söyledi.

Mustafa, ABD Bakan Donald Trumpn srailin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliinin tam olarak tannmasnn zamannn geldii açklamasnn ardndan deerlendirmelerde bulundu.

Trumpn açklamalarn knadklarn belirten Mustafa, açklamalarn uluslararas hukuka aykr olduunu dile getirdi.

Mustafa, baba Hafz Esedi Golan Tepelerini gizli bir anlamayla sraile satmakla suçlayarak Bear Esed rejimi, uluslararas arenada bu topraklar politik olarak hiç savunmad. srailin snr koruyucu görevini yllar boyunca yerine getirdi. dedi.

Esed rejiminin, ülkedeki halk ayaklanmasnn sraille ilgili olduu iddiasn sürekli savunduunun altn çizen Mustafa, Rejim Suriyenin genelinde ayaklanmalar bastrmak için böyle iddialar ortaya att. Ancak topraklarmz igal eden rejime kar hiçbir ey yapmad. diye konutu.

Mustafa, Rejim hiçbir zaman Golan geri almak istemedi. Halka kar d tehdit kozu olarak kulland. deerlendirmesinde bulundu.

- Golan Tepeleri

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye Türkmen Meclisi, Suriyeli muhaliflerin oluturduu Müzakere Yüksek Kurulu (MYK) da ABD Bakan Trumpn Golan Tepeleri üzerindeki srail egemenliinin tannmas çarsn knamt.

Suriyenin güneyindeki Golan Tepeleri, 1967deki Alt Gün Savandan bu yana srail igali altnda.

srail, 1981de Golan Tepelerini tek tarafl olarak ilhak ettiini açklam ancak uluslararas toplum bu karar tanmamt.

ABD Bakan Trump önceki gün Twitterdan yapt açklamada, (1967 igalinden) 52 yl sonra Amerika Birleik Devletlerinin, bölgesel istikrar ve srailin güvenlii için kritik derecede stratejik öneme sahip olan Golan Tepeleri üzerindeki srail egemenliini tam olarak tanmasnn zaman geldi. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git