"Rejim Türkmendağı'ndaki sivil yerleşimlere saldırılarına son vermeli"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecih Cuma, Beşşar Esed rejimi ve destekçisi grupların Türkmendağı (Bayırbucak) bölgesine düzenlediği saldırıları kınayarak, saldırıların son bulmasını istedi.

Haberler 15.03.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cuma, Esed rejimi ve yanda terörist gruplar, Lazkiye ilinin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki Bayrbucak köylerine youn saldrlar düzenleyerek Soçi mutabakatn ihlal ediyor. dedi.

Türkmen Meclisi Bakan, Esed rejimi ve destekçilerinin Lazkiyenin kuzey krsalndaki Türkmendana youn top ve roket saldrlaryla sivil yerleimleri hedef aldn kaydetti.

Cuma, terörist Mihraç Uraln ban çektii THKP/C-Acilciler grubunun da rejime destek verdiini belirterek, THKP/C-Acilciler grubu içerisinde Afrinde savamak için gelen terör örgütü PKKllar da bulunuyor. dedi.

TÜRKMEN DAINA SALDIRI

Esed rejimine garantör olan Rusyaya sorumluluunu yerine getirme çars yapan Cuma, Türkmenler olarak bu saldrlar knyoruz. Rejim ve destekçileri Türkmendandaki sivil yerleimlere saldrlarna son vermeli. diye konutu.

Cuma, rejim güçlerinin önceki gece dlibin güneyindeki Temaniyede beyaz fosfor bombas kullanarak sava suçu ilediini belirtti ve sorumlularn yarglanmasn istedi.

Rejim ve ran destekli yabanc terörist gruplar ile ban terörist Mihraç Uraln çektii THKP/C-Acilciler grubu, son iki gündür Lazkiyenin kuzey krsalndaki Türkmendana youn top ve roket saldrs düzenliyor.

Esed rejimi 2015in son aylarnda Rusyann hava desteiyle Türkmendann yüzde 85ini ele geçirmiti. Bölgede yaayan 20 bin civarnda Türkmen ve Arap, Türkiyeye göç etmek zorunda kalmt. Türkmendanda muhaliflerin elinde çümeren, Kelez, sapnar, Sallur, Yamad, Karamanl köyleri ile Zeytincik, Ciptoroz, Kalaba çiftlikleri bulunuyor.

Ana Sayfaya Git