Ruhani'den özeleştiri: Halkın sesini dinlemeliyiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinde son günlerde yapılan protesto gösterilerini değerlendirdi. Ruhani, "Halkımızın sesini dinlemeliyiz ve bunun ötesinde isteklerini yerine getirmeliyiz" dedi.

Haberler 09.01.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekonomi kurmay ile bir araya gelen Ruhani, burada yapt konumada ülkedeki sorunlarn ana nedeninin ülke yetkililerin genç kuaktan uzaklamas olarak deerlendirdi.

Ruhani, Genç kuak benim de söz hakkm var, sözlerimi dinlemelisiniz diyor. Halkmzn sesini dinlemeliyiz ve bunun ötesinde isteklerini yerine getirmeliyiz diye konutu.

Halk sadece para, pul istemiyor

Halkn isteklerinin sadece ekonomi ile snrl olmadn söyleyen Ruhani, halkn kültürel ve toplumsal taleplerinin de olduunu kaydetti.

Ruhani, Birileri halkn sadece para, ekonomi istediini düünüyor. Bunlar yanl adres veriyor ve bu halka ihanet demektir. Özgürlük sadece parayla olmaz. dedi.

Sosyal medya yasa kaldrlmal

Sosyal medyaya konulan eriim yasan eletiren Ruhani, Ülkedeki özel durum nedeniyle sosyal medyaya getirilen kstlama devaml olmamaldr. Bunu yaptmzda son bir haftada 100 binden fazla insan iini kaybetmi oldu. Birileri halkn sadece devlet televizyonunu izlemesini istiyor. Devlet televizyonu da sadece bir grubun deil halkn sesi olmal deerlendirmesinde bulundu.

ABDnin prestiji yerle bir oldu

ABDnin randaki protesto gösterilerini BM Güvenlik Konseyine tamasn da eletiren Ruhani, ABDnin buradan sonuç alamayarak siyasi prestijini zedelediini söyledi. Ruhani: BM Güvenlik Konseyi ülkeleri ABDnin aznn payn verdi diye konutu.

Ana Sayfaya Git