Ruhani'den sonra Suudi Arabistan yatırım heyeti Bağdat'ta

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat'ta Suudi Arabistan Yatırım ve Ticaret Bakanı Macid el-Kasbi ve heyetiyle görüştü

Haberler 15.03.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Cumhurbakan Berhem Salih, Suudi Arabistan ile ortak ekonomik çkar mekanizmas oluturmak istediklerini belirtti.

Badat, ran Cumhurbakan Hasan Ruhaninin hemen ardndan Suudi Arabistan yatrm heyetini arlyor.

Irak Cumhurbakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, Salih, Badattaki Cumhurbakanl Saraynda, Suudi Arabistan Yatrm ve Ticaret Bakan Macid el-Kasbi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görümede bakent Badatn bölge ülkelerinin çkarlarnn buluma noktas olmasn arzu ettiklerini dile getiren Salih, Suudi Arabistan bata olmak üzere dier bölge ülkeleriyle ortak ekonomik çkar mekanizmas oluturmak istiyoruz. dedi.

Irak Cumhurbakan, bölgede çatma ve çekimelerden uzak istikrarn salanmas için bölge ülkeleri arasnda uzla salamaya çaltklarn sözlerine ekledi.

Suudi Arabistanl Bakan Kasbi de Irak ile ekonomik ilikileri gelitirmek ve ortak snr kaplar araclyla ticaret hacmini yükseltmek istediklerini ifade etti.

Suudi Arabistan yatrm heyeti Badatta

Suudi Arabistan Yatrm ve Ticaret Bakan Macid el-Kasbi ve beraberindeki heyet, dün akam geç saatlerde Badata gelmiti. Suudi Arabistan heyetini, Uluslararas Badat Havlimannda Irak Ticaret Bakan Muhammed Haim el-Ani karlamt.

Babakan Adil Abdulmehdi ve Meclis Bakan Muhammed el-Halbusi ile de görümesi beklenen Suudi Arabistan heyetinin, ran Cumhurbakan Hasan Ruhaninin ardndan Iraka gelmesi dikkati çekti. Ruhani, 3 günlük Irak ziyaretini dün akam tamamlayarak ülkesine dönmütü.

Badat yönetimi son dönemde bata Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleriyle ilikilerini iyiletirmeyi hedefliyor.

ki ülke yetkilileri 2017de, Irak ve Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi oluturmak için anlama imzalamt.

Saddam Hüseyin rejiminin 1990da Kuveyti igal etmesinin ardndan Irak-Suudi Arabistan ilikileri tamamen kopmutu.

Ana Sayfaya Git