Rum muhalefeti: İHA üssü bir meydan okumadır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Geçitkale Havaalanı’nın İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Silahlı Hava Araçları (SİHA) üssü yapılmasının ardından ilk Bayraktar TB2 tipi İHA’nın KKTC’ye gelmesi Rum basınında geniş yankı buldu.

Haberler 18.12.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rum Savunma Bakan Savvas Angelidis de, Geçitkale Havaalannda HA üssü kurulmasn büyük bir ciddiyetle deerlendirdiklerini söyledi.

MUHALEFET: MEYDAN OKUMA

Rum Ana muhalefet AKEL partisi ise bunu Rum Yönetimine bir meydan okuma olarak deerlendirdi.

RUM BASINI: GÖRÜNMEZ TEHLKE

Fileleftheros gazetesi, HAnn KKTCde konulanma sebebinin, bölgede görev yapan aratrma ve sondaj gemilerinin güvenliinin salanmas olarak açklanmasna karn, sahip olduu imkan ve kabiliyetler nedeniyle Güney Kbrs için görünmez tehlike olduunu savundu. Gazete, Uzaktan ve görünmeden Güney Kbrsta herhangi bir hedefi vurabilirler. Bu insansz hava araçlar yalnz aratrma veya istihbarat için deil. Türk ordusu onlar hali hazrda Irak içerisindeki hedefleri vurmak için baaryla kulland ifadelerine yer verdi.

Politis de, HAlarn gözlem ve istihbarat kabiliyeti dnda bombardman kabiliyetine de sahip olduunu yazd.

RUM BAKAN: CDDYETLE DEERLENDRYORUZ

Rum Savunma Bakan Angelidis, Geçitkale Havaalannda HA üssü kurulmasn, büyük bir ciddiyetle deerlendirdiklerini belirterek, Türkiyenin bu hareketiyle bölgede faaliyet gösteren ülkelere de mesaj verdiini söyledi. HAlarn KKTCye ve Rum Yönetiminin srailden HA satn almasna tepki için mi konulandrldnn sorulmas üzerine Angelidis, Bir sen, bir ben mantna giremeyiz. Bütün bu eylemler deerlendiriliyor. Operasyonel faaliyetler yaplyor ancak siyasi düzeyde, Türkiyenin vermek istedii mesaj budur dedi.

Ana Sayfaya Git