Rum subayı, seri kadın katili çıktı

Güney Kıbrıs'ta ortadan kaybolan Filipinli 35 yaşındaki Marry Rose ve 6 yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalius'un katili, Rum Milli Muhafız Ordusu'nda (RMMO) görevli 38 yaşındaki Teğmen Nikos Metaxas'ın seri katil olduğu ortaya çıktı. Rum Subay'ın, en az iki kadını daha öldürdüğü ifade edildi.

Haberler 22.04.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adada ok etkisi yaratan cinayetler serisi, 15 Nisan pazartesi günü Mitsero köyünde bulunan eski maden ocanda 15.00 sularnda bölgeyi gezen iki turist tarafndan, çürümü bir kadn cesedinin bulunmasyla ortaya çkt.

Cesedin Mays 2018 tarihinde RMMO Subaynn evinde temizlikçi olarak çalan ve kaybolduu açklanan Filipinli uyruklu Marry Rosea ait olduu belirlendi. Bunun üzerine daha önce gözaltna alnan ve serbest braklan RMMO Subay yeniden sorguya alnd.

RMMO Subay, sorgusu srasnda kadn ve çocuunu öldürdüünü itiraf etti. Einden ayr yaayan ve iki çocuk babas olan Rum Subay Nikos Metaxas, 4 Mays 2018de önce birlikte olduu kadn öldürdüünü, sonrasnda ise olay gören 6 yandaki kzn öldürdüünü söyledi.

BR KADIN CESED DAHA çIKTI

Metaxasn ifadelerinden yola çkan polis, Mitsero köyünde terk edilmi maden ocanda arama balatt. Polis, 6 yandaki çocuun cesedini ararken bir kadn cesedini daha buldu. Bunun üzerine Metaxas olay yerine götürüldü.

Polis ve RMMO Subaylarnn gözetiminde konuan Metaxas, baka kadnlar da öldürdüünü itiraf etti. Rum Subay, maden ocanda bulunan cesedin Filipinli Arian Palanos Lozanoya ait olduunu söyledi. Olay yerindeki ifadesinde Lozona ile Temmuz 2018de internet araclyla tantn anlatan Rum Subay, Lozano ile daha sonra birlikte olduunu, bu srada kadn boduunu söyledi.

32 KAYIP KADIN ENDES

Lozanoyu boduktan sonra ellerini ve ayaklarn baladn söyleyen Rum Subay Mataxas, Kadnn cesedini, önceki kurbanlarnda olduu gibi maden ocandaki göle attn belirtti.

Rum basn Güney Kbrsta 32 kadnn kayp olduunun açklandn, bu kadnlarn kaçnn cinayete kurban gittiinin de aratrldn yazd.

AVUKATI: VAHETE ORTAK OLAMAM

Rum Subaynn seri katil olduunun anlalmas üzerine avukat Elias Stefonounun da, Bu dehete avukatlk yapamam diyerek savunmadan vazgeçtii kaydedildi.

Rum basnnda yer alan haberlere göre; amatör fotorafçlk yapan Metaxas, sahte profil hesaplaryla yabanc kadnlarla iletiime geçiyordu. Genellikle Filipinli kadnlar tercih ettii belirlenen Metaxasn, öldürdüü kadnlarn da fotoraflarn çektii öne sürüldü.

Ana Sayfaya Git