Rumlar'dan küstah tehdit

Doğu Akdeniz’de Fatih sondaj gemisinin sondaj çalışmalarına başlamasının ardından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, sondaj çalışmaları yapıldığı bölgede görev yapmaya başladı. Sondaj çalışmalarının başlaması üzerine Rum yönetimi de, Fatih gemisinde görev alan personeli ’uluslararası tutuklama emri’ çıkarmakla tehdit etti.

Haberler 07.05.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Akdenizde Fatih sondaj gemisinin sondaj çalmalarna balamasnn ardndan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanl unsurlar, sondaj çalmalar yapld bölgede görev yapmaya balad. Sondaj çalmalarnn balamas üzerine Rum yönetimi de, Fatih gemisinde görev alan personeli uluslararas tutuklama emri çkarmakla tehdit etti. Bölgede sismik aratrmalarn sürdüren Barbaros Hayreddin Paa ve Fatih gemisi de koruma içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

KUSTAHCA TEHDT SAVURDULAR

Rum yönetimi, Sahil Radyosu aracyla Fatih gemisinde görev alan personeli tehdit etti. Rum yönetimi, Fatih mürettebatn haklarnda uluslararas tutuklama emri çkartmakla tehdit etti. Radyodan yaplan anonsta, Faaliyetlerinize derhal son verin denildi.

çalmalarla ilgili açklama yapan Rum Sözcü Prodromos Prodromu da, Türkiyenin NATO, ABD ve bütün bölge ülkeleri ile ilikileri iyi deil. Sahip olduumuz ve gelitirebileceimiz olanaklar dahilinde mümkün olan her eyi yapyoruz dedi.

Rum yönetiminin Fatih mürettebat hakknda uluslararas tutuklama emri çkarp çkarmayaca da sorulan Prodromu, Yasann verdii izin çerçevesinde, bu tür faaliyetlere katlanlarn kiisel sorumluluklar vardr ve aranabilir. Bu, hükümetin planlad önlemlerden biridir. Kbrs (Rum) Münhasr Ekonomik Bölgesi içerisinde sondaj yaplmas halinde gemi kaptanlar olarak veya destek hizmetleri verenler olarak uluslararas yargda kovuturulabilirler diye konutu.

Ana Sayfaya Git