Rus özel kuvvetlerinden İdlib'de sızma girişimi

Rus özel kuvvetleri, İdlib'de sızma girişiminde bulundu. Daha önce Esed rejimi ordusunun yanında sızma harekatlarına katılan kuvvetler, bu kez operasyonu tümüyle kendileri düzenledi.

Haberler 31.08.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus özel kuvvetleri, dlibin güneyinde szma giriiminde bulundu. Daha önce Bear Esed rejimi ordusuna destek biçiminde szma harekatlarna katlan kuvvetler, bu kez operasyonu tümüyle kendileri gerçekletirdi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileenlerinden Ulusal Kurtulu Cephesi çats altndaki Nasr Ordusu Sözcüsü Muhammed Rait, AA muhabirine yapt açklamada, Rus özel kuvvetlerinin dün gece dlibin güneyinde szma harekat düzenlediini söyledi.

Sözcüye göre, Rus güçleri ksa süre önce rejimin kontrolüne giren Han eyhun ilçesinin batsndaki Kassabiyye bölgesinden szmaya çalt.

Daha önce rejimin Hama krsalndaki Tel Dem ve Hakuraya yönelik szma operasyonlarnda yer alan Rus özel kuvvetleri, dün geceki harekat tümüyle kendileri düzenledi.

Rus güçleri, ilk aamada silahl insansz hava araçlar (SHA), ardndan aydnlatc bombayla saldryor.

Sonraki aamada keskin nianclara bavuran Rus kuvvetleri, s güdümlü silahlar da kullanyor.

Rait, Bu tür ilerleme yalnzca operasyon Rus güçlerince düzenlendiinde görülüyor. ifadelerini kulland.

Rus güçleri, giriimin ardndan geri çekildi.

Rusyann dlibde kara savana müdahalesi

Ekim 2015ten bu yana müttefiki Esed rejimine hava destei salayan Rusya, son dönemde rejimin kara savana da müdahil oluyor.

Bu durum, kapsaml ve açk ekilde ilk defa dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde gün yüzüne çkt.

Rus özel kuvvetlerinin yan sra güvenlik irketlerinin paral askerleri de askeri muhaliflerce cephelerde skça görülüyor.

Söz konusu kuvvetler, rejimin kontrolüne giren Kefrenbude ilçesi, Habit beldesi ve Mellah Tepesi bölgelerinde aktif halde kara savana dahil oldu.

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov 20 Austostaki açklamasnda, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde Rus askeri birliklerinin bulunduunu ve Suriye ordusuyla hareket ettiini dile getirmiti.

dlibdeki askeri muhaliflerin çat kuruluu ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileeni Ulusal Özgürletirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa da 19 Temmuzda yapt açklamada, (Hamann kuzey krsalndaki son çatmalarda) Bu defa farkl ve kapsaml ekilde Rusyaya ait piyade birliklerinin rejim güçleriyle ön saflarda çattn görüyoruz. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git