Rusya 2019'da 13 milyar dolarlık silah sattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl silah ihracatının geçen yıla göre artarak 13 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Haberler 17.12.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Putin, yabanc devletlerle askeri teknik i birlii komisyonu toplantsnda yapt konumada, Rusyann silah ticaretine ilikin bilgiler verdi.

Rus silah ve askeri teçhizat ihracatnn arttna dikkat çeken Putin, Bu yl 13 milyar dolar deerinde silah sat yapld. Bu rakam geçen yln ayn dönemine göre 2 milyar dolardan daha fazladr. Yaptrmlara ve haksz rekabetin artmasna ramen küresel silah pazarnda Rusyann pozisyonu daha da güçleniyor. ifadelerini kulland.

- 558 milyon dolarlk anlama imzaland

Putin, bu yl yabanc ülkelerin, Rusyada düzenlenen farkl fuarlarda savunma sanayisinin baarlar ile tantn belirtti.

Bu fuarlarda beinci nesil Su-57 model sava uça, Mi-38T model ar yük tama helikopteri ve dördüncü nesil orta menzilli uçaksavar füze sistemi Viking gibi askeri araç ve silahlarn tantldn anlatan Putin, Bu fuarlarda yaklak 35 milyar rublelik (558 milyon dolar) anlama imzaland. Genel olarak Rus silahlarnn sipari portföyü istikrarl bir seviyede bulunuyor ve 50 milyar dolar ayor. dedi.

Putin, silah sat konusunda Afrika ktas dahil Kolektif Güvenlik Anlamas Örgütü üyeleri, Bamsz Devletler Topluluu üyeleri ve dier geleneksel ortaklara önem verilmesi gerektiini vurgulayarak, Afrika ülkelerine yönelik uygun ve esnek ödeme koullarnda silah sat anlamalar üzerinde çallmasn istedi.

Ana Sayfaya Git