Rusya: Erdoğan'ın İdlib'deki militanlarla ilgili sözlerine inanıyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye ve Suriye'nin İran'la birlikte İdlib kentinde silahsızlandırılmış bölge kurulmasına ilişkin anlaşmaya bağlı kalacağına inandıklarını söyledi.

Haberler 29.09.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Dileri Bakan Yardmcs Mihail Bogdanov, Türkiye ve Suriyenin ranla birlikte dlib kentinde silahszlandrlm bölge kurulmasna ilikin anlamaya bal kalacana inandklarn söyledi.

Erdoan, Reutersa verdii demeçte dlibdeki radikal gruplarn silahszlandrlm bölgeden çkmaya baladn söylemiti. Rusya Dileri Bakan Yardmcs Mihail Bogdanova Moskovann Erdoann açklamasn teyit etmedii soruldu.

Sputnikteki habere göre, Bogdanov, Ben bunu teyit edemem ancak eer Erdoan bunu söylediyse, o halde biz buna inanrz. Bu konuda mutabakat saladk ve demek ki, Türk partnerlerimiz Soçi anlamas kapsamndaki yükümlülüklerini yerine getiriyor diye konutu. Bogdanov, bu gelimenin Rusyay doal olarak memnun ettiini sözlerine ekledi.

TÜRKLERN BALI KALACAINA NANIYORUZ

Türkiye ve Suriyenin ranla birlikte dlib kentinde silahszlandrlm bölge kurulmasna ilikin anlamaya bal kalacana inandklarn söyleyen Rusya Dileri Bakan Yardmcs, Hepimizin en üst siyasi düzeyde yaplan anlamalara bal kalacana inanyoruz dedi.

Bogdanov, hem askeri yetkililerin ve diplomatlarn hem de sürece dahil olan tüm taraflarn bu anlamalarn eksiksiz olarak uygulanmas için gereken her eyi yapacandan emin olduklarn ifade etti.

GEçC SLAHSIZ BÖLGEDE ISRARCIYIZ

Bogdanov, dlibde silahszlandrlm bölge kurma çalmalarnn devam ettiini belirtti. Öte yandan Bogdanov, Rusyann silahszlandrlm bölgenin geçici olmasnda srarc olduunu ifade etti.

TÜRKYE VE RANLA STARE EDYORUZ

dlibde insan koridorlar açma konusunun Rusya, Türkiye ve ran arasnda istiare edildiini de belirten Bogdnova, Bu konular istiare ediliyor. Sürekli temas halindeyiz. Dileri bakanlarmz Sergey Lavrov, Mevlüt çavuolu ve Cevad Zarif New Yorkta bulutu. Bunun Türk partnerlerimizin hazr olmasna bal olduunu düünüyorum açklamasndan bulundu.

KORDORUN HIZI TÜRK PARTNERMZE BALI

nsani koridorlarn, olabildiince erken bir süre içerisinde açlmasnn önemine vurgu yapan Rus diplomat, Bu konular istiare ediliyor. Sürekli temas halindeyiz. Dileri bakanlarmz Sergey Lavrov, Mevlüt çavuolu ve Cevad Zarif New Yorkta bulutu. Bunun Türk partnerlerimizin hazr olmasna bal olduunu düünüyorum dedi.

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ve Cumhurbakan Tayyip Erdoan, 17 Eylülde Soçide yaptklar görümede dlibde silahszlandrlm bölge kurulmas konusunda anlama salamt.

Ana Sayfaya Git