NATO: Ukrayna'yı İstikrarsızlaştırmayı Bırak

Stoltenberg, Ukrayna'da sürdürülebilir çözüm için tüm tarafların acilen Minsk anlaşmasını tam anlamıyla uygulaması gerektiğini ifade etti.

Haberler 15.06.2016 - 15:39 Son Güncelleme : 19.03.2024 - 01:25

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusyaya, Ukraynayı istikrarsızlaştırmayı bırakma çağrısında bulunuyoruz. Rusya, militanlara desteğini kesmeli. dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brükseldeki NATO Karargahında gerçekleştirilen, NATO Savunma Bakanları toplantısının ikinci gününde, NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Rusyaya, Ukraynayı istikrarsızlaştırmayı bırakma çağrısında bulunuyoruz. Rusya, militanlara desteğini kesmeli ve güçlerini ve askeri ekipmanını Ukrayna topraklarından geri çekmeli. dedi.

NATO-Ukrayna Komisyonunda güvenlik, reform ve NATO desteklerinin görüşüldüğünü söyleyen Stoltenberg, Doğu Ukraynada Rusyanın eylemlerinin neden olduğu durum kaygı vermeye devam ediyor. Ateşkes ihlalleri her gün devam ediyor. Gözlemcilerin görevlerini yapmaları engelleniyor. diye konuştu.

Stoltenberg, Ukraynada sürdürülebilir çözüm için tüm tarafların acilen Minsk anlaşmasını tam anlamıyla uygulaması gerektiğini ifade etti.

Ukraynanın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne NATOnun desteğinin sabit biçimde devam ettiğine dikkati çeken Stoltenberg, Müttefikler, Kırımın yasa dışı ve gayri meşru şekilde ilhak edilmesini tanımıyor ve tanımayacak.

Rusyaya, Ukraynayı istikrarsızlaştırmayı bırakma çağrısında bulunuyoruz. Rusya, militanlara desteğini kesmeli ve güçlerini ve askeri ekipmanını Ukrayna topraklarından geri çekmeli. değerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, Rusyanın eylemleri nedeniyle NATOnun Ukraynaya desteğini arttırdığını belirterek, özellikle 2014 yılından itibaren NATOnun Ukraynayla politik ve pratik angajmanın eşi benzeri olmadığını kaydetti.

Savunma Bakanlarının Ukrayna için Kapsayıcı Destek Paketini onayladığını vurgulayan Stoltenberg, bu paketle, Ukraynanın daha etkili ve verimli savunma ve güvenlik yapıları oluşturmasına yardım etmenin amaçlandığını bildirdi.

Stoltenberg, önümüzdeki ay yapılacak NATO Varşova Zirvesine Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenkonun da katılacağını, bu seviyede bir toplantıya Ukraynanın katılacak olmasının NATOnun Ukraynanın istikrarına ve güvenliğine sadakatinin açık bir simgesi olduğunu söyledi.

Ana Sayfaya Git