Rusya, Suriye'den Libya'ya paralı asker gönderdi

Londra merkezli Arab el-Cedid gazetesine göre, darbeci general Halife Hafter'in saflarında savaşacak askerlerin sevki, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın koordinasyonuyla yapıldı.

Haberler 08.01.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya, Birleik Arap Emirlikleri (BAE) ve Msrn koordinasyonuyla, darbeci general Halife Hafter saflarnda savatrmak için Suriyeden Libyaya paral asker sevk etti.

Londra merkezli Arab el-Cedid gazetesinin haberine göre, son üç gün içinde Suriyeden getirilen Rus paral askerleri tayan, Rusya Hava Kuvvetlerine ait iki uçak, Bingazi Havalimanna indi.

BAE ve Msrn koordinasyonuyla gönderilen paral askerler, Moran ve Schit isimli iki güvenlik irketinin çats altnda faaliyet gösteriyor.

Rus güçleri için çalan baz Suriye vatandalar da, Libyaya gönderildi.

Haberde ayrca, Rusyann bu hamlesinin, Libyada, uluslararas meruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) destek veren Türkiyeye kar, elini güçlendirmeyi amaçlad ifade edildi.

- Libyadaki durum

Ülkenin dousundaki silahl güçlerin lideri darbeci General Halife Hafter, bakent Trablusu ele geçirmek için 4 Nisan 2019da saldr emri vermi, bunun üzerine UMH birlikleri de kar operasyon balatmt.

Hedefine ulaamayan Hafter, son olarak 12 Aralk 2019da Trablusa yönelik, Belirleyici Sava adyla yeni bir saldr talimat vermiti. Buna karlk, ülkenin batsnda, bata Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmiti.

Hafteri destekleyen yabanc sava uçaklar, geçen cumartesi Trablustaki askeri bir okula, örencilerin yat saati öncesi bahçede toplandklar srada hava saldrs düzenlemi, saldrda 30 örenci hayatn kaybetmi, 33 kii yaralanmt.

Hafter saflarnda Rus irketi Wagner Grupa mensup paral askerlerin saysnn giderek arttna ilikin çok sayda haber, kamuoyuna yansmt.

Ana Sayfaya Git