Rusya'da olası ABD-Kuzey Kore Savaş'ı için hazırlıklar tamam

Rusya'nın Uzak Doğu'daki birlikleri Kuzey Kore'deki durum sebebiyle yüksek askeri hazırlık rejimine çevrildi.

Haberler 13.08.2017 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Bakan, Senatör Viktor Ozerov Rus haber ajans Ria Novostiye yapt açklamada, füze savunma sistemlerinin bugünkü görevinin Kuzey Korenin dümanlarna saldr düzenlemesi ve koordinatlar armas halinde Rusya topraklarnn güvenliini salamak olduunu belirtti.

Bölgede Rus hava sahasnn güvenliini Hava Kuvvetleri Krasnoznamennaya ordusu ve füze savunma sistemi salyor. Bu güçlü savunma kompleksi ülkeyi Uzak Douda tüm tehditlerden koruma potansiyeline sahip. Kuzey Kore ile yakn mesafede bulunan Vladivostokda 4 adet S-300PS ve 2 adet S-400 bulunuyor. te bu kompleksler Kuzey Korenin füzesinin yanl yere gitmesi halinde ilk tepki gösterenler olacak.

Ordu ataa doudan karlk vermeyi ve Pasifik Filosunu havadan tehditlerden korumay ön görüyor.

Askeri uzman Mihail Hodarenok yapt açklamada, Uzak Douda ktalararas roketleri yakalamaya yönelik stratejik balistik füze savunma kompleksinin potansiyeli yok. Fakat S-300 ve S-400ler orta menzilli füzeleri yakalayabilir. Bu askeri hedefi yerine getirmek için teknik imkanlara sahibiz. Kuzey Kore bizi füze denemeleri hakknda uyarmyor dedi.

Ayrca, Hodarenok füze savunma sistemlerinin yüksek askeri hazrlk rejimine geçirilmesini söylemek için erken olduunu belirterek, Bu tür önlemler reel tehdit olmas halinde alnyorlar. Kuzey Kore ve ABDnin karlkl tehditleri sinir harbine dönütü dedi.

Uzman u ekilde devam etti:

Genelde yaplacak saldr hakknda önceden bilgi verilmez. Önce vurulur, daha sonra bu açklanr. Fakat, Pentagon uzun süre önce Kuzey Korenin saldr modelini hesaplad. Savan balamama nedeni ise u, Amerikann Güney Kore gibi önemli bir müttefiini riske atmak istemiyor.

Ana Sayfaya Git