Sınırda hayat!

Fırat'ın doğusuna kurulması planlanan 'güvenli bölge' ile gözlerin çevrili olduğu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde küçük çocuklar, sınırın sıfır noktasında oyun oynamayı sürdürüyor. Sınıra 100 metre uzaklıkta futbol maçı yapan çocuklar, gördükleri askerleri sevinçle karşılıyor. Sınır hattında piknik yapan öğretmenler de güven içinde hizmet verdiklerini ve öğrencilerinin travma yaşamaması için çabaladıklarını dile getirdi.

Haberler 30.09.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Tel Abyad kenti ile komu olan anlurfann Akçakale ilçesi, Türkiyenin Fratn dousuna yönelik olas operasyonu ve güvenli bölge oluturulmas için ABD ve Türk askerlerinin görev yapt Müterek Harekat Merkezi ile gündeme geldi. Türkiye ve ABD tarafndan yaplan ortak kara ve hava devriyesi ile de skça konuulan Akçakalenin halk, huzur içinde günlük yaamna devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Tel Abyad ile komu olan Akçakalede yaamlarn sürdürenler, teröristlerin birkaç yüz metre ilerilerinde olmalarnn kendilerini rahatsz ettiini; ancak Türk askerinin verdii güven ile huzur içinde olduklarn kaydetti.

ÖRETMENLERDEN SINIR HATTINDA PKNK

Snr hattnda görevli öretmenler ise ismi sk sk operasyon ve askeri hareketlilik ile gündeme gelen Akçakalede görev yaptklar için mutlu olduklarn söylüyor. Akçakalenin, snrda bulunmas nedeniyle Suriye iç savann ardndan pek tercih edilmediini, atamas yaplan meslektalarnn gelmek istemediini anlatan öretmenler, ön yargl davranlmamas gerektiini belirtiyor. Akçakaledeki ehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesinin öretmenleri de hafta sonu hep birlikte Türkiye ile Suriyeyi ayran duvarlara 100 metre uzaklkta piknik yapt. Aaçlk alandaki çimler üzerine oturup, yemek yiyen ve çi köfte youran öretmenler, hiçbir endie yaamadklarn dile getirdi. Okul müdürü Mustafa ahin, snrda örencilere huzur içinde eitim verdiklerini söyledi. Snrn yan banda tedirginlik yaamadan piknik bile yaptklarn anlatan ahin, Örencilerimizi gelecee en iyi ekilde hazrlamak için canla bala çalyoruz. Snrda görev yapmann herhangi bir dezavantajyla karlamyoruz. Oldukça huzurluyuz dedi.

Okul öretmenlerinden Ahmet ahin de 2 yl önce atand Akçakaleye gelirken tedirgin olduunu; ancak fikirlerinin göreve balamasnn ardndan deitiini söyledi. ahin, tüm meslektalarnn snr bölgelerine korkmadan gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

SINIR DUVARININ ÖNÜNDE FUTBOL MAçI

Akçakaleli çocuklar, gün boyu sokaklarda oyun oynayp, zaman zaman snr hattna yaplan sevkiyatlarda karlatklar zrhl araçlardaki askerlere sevgi gösterisinde bulunuyor. Yaplan hava devriyesinde kullanlan helikopterlere de evlerinin çatlarndan el sallayan zaman zaman ise helikopterlerin havaland Akçakale Jandarma Komutanl yaknna kadar giden çocuklar, güvenlik güçlerinin varlnn kendilerini mutlu ettiini söylüyor. Zrhl araç, helikopter, uçak ve bomba seslerine alkn olan çocuklar, aina olduklar bu görüntülerden Türk askerinin varl ile korkmadklarn dile getiriyor. Havann serinledii akam saatlerinde snr hattna 100 metre uzaklkta toplanarak, futbol maç yapan çocuklar, teröristlerden korkmadklarn ve Türk askerlerinin Tel Abyad terör örgütünden arndracana inandklarn belirtiyor.

Ana Sayfaya Git