Sadakataşı, İdlib'de inşa ettiği briket evlere yerinden edilenleri yerleştirdi

Sadakataşı Derneği, Suriye'nin İdlib iline bağlı Akrabat beldesinde inşası tamamlanan 100 briket eve savaş mağduru aileleri yerleştirdi.

Haberler 14.03.2020 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlib ili krsalnda 9 farkl arazide 1+1lik, bin 500 adet briket evin inasna balayan Sadakata Dernei, inaat tamamlanan ilk 100 eve yerinden edilen sivillerin tanmasn salad.

Briket evlere Kamer Evleri ad verildi.

Briket ev projesini anlatan Sadakata Dernei Bakan Kemal Özdal, yapt açklamada, Özellikle Aralk 2019dan bu yana büyük bir insani krizin meydana geldii dlibde youn insani yardm çalmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda briketten ev projesini hayata geçirdik. Bu projemiz kapsamnda dlib krsalnda 9 farkl bölgede toplamda bin 500 adet briket ev ina edeceiz. u anda ilk etab 100 adet olarak tamamlanan evlerimize aileleri yerletirdik. Ailelere ayn zamanda ev içi gereçleri de verdik. ifadelerini kulland.

Özdal, briket evlerin saysn artrarak daha fazla sava maduru sivilin ihtiyacn karlamak istediklerini belirterek, Projemiz ksa sürede youn bir teveccüh gördü. Sahada çalmalarmz sürüyor. Evlerin saysn artrarak daha fazla sivilin bir çatya kavumasn amaçlyoruz. dedi.

Dernek Bakan Özdal, geçen Aralk ayndan bu yana 43 milyon TL karl yardm malzemesini bölgeye ulatrdklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git