Saddam'ın yaptırdığı Cumhuriyet Köşkü, DAEŞ'ten alındı

IRAK'ta, 2003 yılındaki savaş ve ondan 14 yıl sonra Musul'da operasyonunda tahrip edilen Cumhuriyet Köşkü'nün DEAŞ'ten alındığı belirtildi.

Haberler 25.01.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2003 Irak savanda DHA tarafndan görüntülenen ve Saddam Saray olarak bilinen Cumhuriyet Kökünün Musul operasyonu kapsamnda da büyük tahribata urad görüldü. DEAn tahrip ettii modern sarayn duvarlarna sloganlar yazd ve baz duvarlarn ykt belirlendi.

Irakn devrik lideri döneminde Musulda Dicle Nehirinin kenarnda ina edilen ve Saddamn saray olarakta bilinen Cumhuriyet Kökü, Musul operasyonu kapsamnda 20 Ocakta DAEten alnd belirtildi. Musulun kuzeyinde bulunan ve Irak Ordusu tarafndan 20 Ocakta DEAten alnan Cumhuriyet Kökünün büyük tahribata urad görüldü. 1990 ylnda inaa edildii belirtilen Cumhuriyet Kökü, 2003 Irak savanda da tahrip edilmiti. DHA muhabiri tarafndan Musulun dümesinden hemen sonra görüntülenen Cumhuriyet kökünde otorite boluu ve güvenlik olmamas nedeniyle tahribatlar yaanm, saraydan yamalar yaplmt.

CUMHURYET KÖKÜ YADA SADDAMIN SARAYI

Musulun kuzeyi ve Dicle Nehri kysnda 1990 ylnda yapmna balanan Cumhuriyet Kökü, Amerikadaki Beyaz Sarayn birkaç kat büyüklüünde yaplm ve içinde yapay göletler ve elaleler bulunuyor. Kökün neredeyse her köesine Saddam Hüseyinin ismi yazlrken, kentin kuzeyinde tepede inaa edilen Kök, Musul Üniversitesine bakyor. çeitli ülkelerden gelen DEA üyelerinin eitildii ve DEA emirlerinin kullanld Kök, koalisyon uçaklarnnda defalarca hedefi olmutu.

Ana Sayfaya Git