Sarkozy'nin evine polis baskını!

Fransız polisi, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin evine ve işyerine baskın düzenleyerek arama yaptı.

Haberler 04.07.2012 - 00:53 Son Güncelleme : 04.07.2012 - 00:53

Fransada yargı, dokunulmazlığı kalmayan eski Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkındaki yolsuzluk iddialarını soruşturmaya başladı. Soruştuma kapsamında Sarkozynin ev ve iş yerinde arama yapıldı. Dünya kozmetik devi LOrealin büyük hissedarı Liliane Bettencourtun Sarkozyye 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasının finansmanı için yasa dışı yollardan fon aktardığı iddiaları hakkında soruşturma başlatan Bordeaux Mahkemesi soruşturma hakimleri dün Sarkozynin Paristeki evi ve işyerlerinde arama yaptırdı. Arama sonrası Sarkozyye ait hiçbir belgeye el konulmadığı bildirildi. Sarkozynin avukatı Thierry Herzog, baskınların, ortaya atılan iddialarla ilgili soruşturmayı yürüten hakim Jean-Michel Gentilin talimatıyla yapıldığını söyledi ve Umarım bu baskınlar gerçeğin ortaya çıkarılmasına yardımcı olur dedi.

Sarkozy Kanadadaydı

Sarkozynin ailesiyle birlikte baskından bir gün önce Kanadada gittiği belirtildi. Sarkozynin evine ve ofisine sabah saatlerinde yapılan baskınlar, basına akşam saatlerinde yansıdı. 2010da patlak veren skandal Bettencourt Olayı diye anılıyor. Bettencourtun eski muhasebecisi, patronunun Sarkozynin 2007deki seçim kampanyasının finansal sorumlusu olan Eric Woerte elden 150 bin Euro verildiğini iddia etmişti. Gizli tanıklar da 2007 kampanyası sırasında Sarkozynin Bettencourtu birçok kez ziyaret ettiğini ve kendisinden para aldığını öne sürmüştü. Eski Cumhurbaşkanının bu yardımlar karşılığında Bettencourta milyonlarca euroluk vergi indirimi sağladığı öne sürülüyordu. Geçen ay yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini François Hollandea kaybeden Sarkozynin yargı dokunulmazlığı da 15 Haziran itibarıyla kalkmıştı.

Ana Sayfaya Git