Sarkozy'nin evine polis baskını!

Fransız polisi, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin evine ve işyerine baskın düzenleyerek arama yaptı.

Sarkozy'nin evine polis baskını!

Fransa’da yargı, dokunulmazlığı kalmayan eski Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkındaki yolsuzluk iddialarını soruşturmaya başladı. Soruştuma kapsamında Sarkozy’nin ev ve iş yerinde arama yapıldı. Dünya kozmetik devi L’Oreal’in büyük hissedarı Liliane Bettencourt’un Sarkozy’ye 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasının finansmanı için yasa dışı yollardan fon aktardığı iddiaları hakkında soruşturma başlatan Bordeaux Mahkemesi soruşturma hakimleri dün Sarkozy’nin Paris’teki evi ve işyerlerinde arama yaptırdı. Arama sonrası Sarkozy’ye ait hiçbir belgeye el konulmadığı bildirildi. Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog, baskınların, ortaya atılan iddialarla ilgili soruşturmayı yürüten hakim Jean-Michel Gentil’in talimatıyla yapıldığını söyledi ve “Umarım bu baskınlar gerçeğin ortaya çıkarılmasına yardımcı olur” dedi.

Sarkozy Kanada’daydı

Sarkozy’nin ailesiyle birlikte baskından bir gün önce Kanada’da gittiği belirtildi. Sarkozy’nin evine ve ofisine sabah saatlerinde yapılan baskınlar, basına akşam saatlerinde yansıdı. 2010’da patlak veren skandal “Bettencourt Olayı” diye anılıyor. Bettencourt’un eski muhasebecisi, patronunun Sarkozy’nin 2007’deki seçim kampanyasının finansal sorumlusu olan Eric Woert’e elden 150 bin Euro verildiğini iddia etmişti. Gizli tanıklar da 2007 kampanyası sırasında Sarkozy’nin Bettencourt’u birçok kez ziyaret ettiğini ve kendisinden para aldığını öne sürmüştü. Eski Cumhurbaşkanı’nın bu yardımlar karşılığında Bettencourt’a milyonlarca euro’luk vergi indirimi sağladığı öne sürülüyordu. Geçen ay yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini François Hollande’a kaybeden Sarkozy’nin yargı dokunulmazlığı da 15 Haziran itibarıyla kalkmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz