Savaş uçakları Gazze'yi 50 kez vurdu

4 gündür üzerine bombalar yağdırılan Gazze'den yansıyanlar, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki İsrail çıkışının haklılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Haberler 13.03.2012 - 09:50 Son Güncelleme : 13.03.2012 - 09:50

96 SAATTE 25 ÖLÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009’da İsviçre Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamındaki Gazze konulu bir oturumunda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum yaptığı çıkış tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Ancak İsrail tüm uluslar arası baskılara rağmen aynı senaryoyu yazmaya devam ediyor.

NETANYAHU: GENİŞLETİRİZ

Cuma gününden bu yana 4 günde Gazze Şeridi’ne 50’ye yakın hava operasyonu düzenleyen İsrail Ordusu aralarında iki çocuğun da olduğu belirtilen 23 Filistinlinin ölümüne neden oldu. İsrail’in Roket saldırılarına yanıt veriyoruz gerekçesiyle başlattığı operasyonlar sonrası bölgeden yansıyan yaralı onlarca çocuğun hastanelere taşınma görüntüleri yürekleri burktu. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beith Lahia’da bir hastaneye yaralı olarak getirilen onlarca çocuğun gözünde acı ve korku vardı. İsrail’in hedef aldığı Gazze’nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampında yıkılan binaların enkazından çıkarılan yaralılar hastaneleri doldurdu. 100’e yakın kişinin yaralandığı saldırılar sonrası Hamas yetkililerinin Mısır’da yaptığı ateşkes görüşmeleri de sonuç vermedi. En ürkütücü açıklama ise İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’dan geldi: Roket saldırıları devam ederse operasyonları genişletmeye hazırız. Gerektiği şekilde davranacağız... İsrail Ordusu, operasyonun İsrail topraklarına Filistinli silahlı güçler tarafından 182 roketin fırlatılması sonrası başlatıldığı iddasıyla sivil kayıpları yalanlandı. Roketlerden 130’unun ’Demir Kubbe’ adı verilen füze savunma sistemiyle önlendiği de ayrıca belirtildi. İslami Cihad Örgütü ise İsrail’in saldırısı sonrası savunma amacıyla roketleri fırlattıklarını duyurdu.

BM: KABUL EDİLEMEZ

İsrail saldırıları uluslar arası camiada da tepki çekti. Çin İsrail’e saldırıları durdurma çağrısı yapıyoruz açıklaması yaparken BM Genel Sekreteri Ban Ki moon Sivillerin öldürülmesi kabul edilemez. İsrail ve Filistin provakatif hareketlerden kaçınmalı dedi. Ortadoğu ve Arap Baharı’nı konuşmak üzere New York’ta biraraya gelen Ortadoğu Dörtlüsü (ABD, BM, Avrupa Birliği ve Rusya) dışişleri bakanları, kapalı kapılar ardında İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyı ve müzakere yollarını konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır