Sincar’a yardım engeli

Sincar Kaymakamı Halil, "PKK, Sincar halkını aç bırakarak yardım almalarını engelliyor. Örgüt, bunu yaparak halkı kendine muhtaç bırakmak istiyor." dedi.

Haberler 02.05.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn Musul kentindeki Sincar lçesi Kaymakam Mahma Halil, PKKnn Sincar halkn aç brakarak yardm almalarn engellediini belirerek, Örgüt, bunu yaparak halk kendine muhtaç brakmak istiyor. dedi.

Halil, AA muhabirine yapt açklamada, PKKnn Sincarda insan yardm faaliyeti yürüten yardm kurulularn engellediini söyledi.

Sincarda varlk gösteren PKKnn ilçedeki uygulamalarna deinen Halil, PKK, Sincar halkn aç brakarak yardm almalarn engelliyor. Örgüt, bunu yaparak halk kendine muhtaç brakmak istiyor. diye konutu.

Halil, örgütün sadece Sincar halkn deil, yardm kurulularnn faaliyetlerini de engellediini dile getirerek, PKKnn ilçede yapt uygulamalarla halk silah altna almaya zorladn kaydetti.

Sincarda yüzlerce gencin PKK tarafndan alkonulduunu söyleyen Halil, Kaçrlan yüzlerce Sincarl kz ve erkek genç kayp. Onlardan haber alnamyor. Bununla ilgili net bir rakam veremem ancak PKK militanlar tarafndan alkoyma ve kaçrma faaliyetleri devam ediyor. ifadelerini kulland.

Sincar halk yardma muhtaç

Dün örgüt tarafndan alkonulan ve daha sonra serbest braklan Barzani Vakf Sincar Sorumlusu Pirdiyan Cafer da Sincar halknn yardma muhtaç olduunu söyledi.

Cafer, PKKnn ilçedeki varlna son verilmesi gerektiini kaydederek, örgüt tarafndan engellenen insani yardm faaliyetlerinin bir an önce kaldrlmas çarsnda bulundu.

Sincarda 13 terörist tarafndan dün alkonulduunu aktaran Cafer, Beni ve yardmcm Sincardan Hana Sor Köyüne getirdiler. Burada bulunan PKK sorumlusu emo Hudeda ve iki militan tarafndan sorgulandk. lçe snrna bir daha gelmememiz için bizi tehdit ettiler. dedi.

Dün vakf tarafndan yaplan yazl açklamada, Sincarda önceki gün insani yardm paketlerini datmak isteyen vakf çalanlarnn PKKl teröristlerce engellendii ve ardndan vakfn Sincar sorumlusunun alkonulduu ifade edilmiti.

PKKnn Iraktaki varl

PKK, 1980li yllarn banda Lübnan ve Suriyedeki askeri kamplarn bugün varlk gösterdii Irak-ran snrndaki Kandil bölgesine tamt.

Irakn devrik lideri Saddam Hüseyinin Irakl Kürt partilere yönelik saldrsn frsat bilen PKK, snr hattnda meydana gelen boluu 1990a kadar yaylmac bir politikayla doldurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki (IKBY) hakim iki parti; Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Partisi, 1990l yllarda PKK ile silahl mücadele ederek örgütü bölgelerinden atmak için giriimlerde bulundu.

PKK, Austos 2014te de DEAn Musulun Sincar ilçesindeki Ezidilere saldrmasn bahane ederek söz konusu bölgede varlk göstermeye balad.

Bata IKBY olmak üzere bölge halknn tüm itirazlarna ramen PKK, hem Sincar hem de Kandildeki faaliyetlerine devam ediyor.

Ana Sayfaya Git