Siyonist işgal rejimi 7 Filistinli genci kaçırdı

İşgalci Siyonistlerin, iftardan önce Kudüs'ün Akabe Mahallesi'nde 3 ve Batı Şeria'da da 4 Filistinli genci kaçırdığı belirtildi.

Haberler 30.04.2020 - 23:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

gal altndaki Kudüs ve mahalleleri hergün igalci Siyonistlerin baskn ve saldrlarna maruz kalyor ve pek çok Filistinli vatandan kaçrlmasna tank oluyor.

galci Siyonistler, iftardan önce Kudüsün Akabe Mahallesinde 3 Filistinli genci acmaszca darp etti sonra da kaçrd.

Ayrca Siyonist igal rejimi, Tulkeremin kuzeyindeki üveyk beldesinde evlere baskn düzenleyip yamaladktan sonra Emir Ebu Hay, Selim Es-Selim ve kardei Vecdi adndaki Filistinlileri kaçrd.

galci Siyonistler öte yandan, Beytüllahimde Süfyan Muhammed Ecacn (34) evine baskn düzenledikten sonra onu da kaçrd.

7 K KAçIRILDI

gal rejiminin, Beytüllahimin Doha, Rafidiya ve Abayat semtlerine de basknlar düzenleyip bölgeleri kontrol ettii belirtiliyor.

Dier taraftan, Tulkeremin kuzeyindeki Ayrm Duvarnn yaknnda Siyonist igal rejimi ile Filistinli gençler arasnda çatmalar meydana geldi.

galci Yahudi yerleimciler, Filistinli çiftçilerin arazilerine gitmelerini engelliyor

Nablusun kuzeyinde Sebastiya beldesindeki igalci Yahudi yerleimciler, Filistinli vatandalarn arazilerine gitmelerine mani oldu.

Sebastiya Belediye Bakan Muhammed Azim, silahl igalci Yahudi yerleimcilerin, çiftçileri silah zoruyla tarm alanlarndan dar çkardn ve amaçlarnn kasabada daha fazla arazi alan ele geçirmek olduunu söyledi.

Sebastiya beldesi Filistinin tarihi eserler açsndan en zengin bölgesi.

galciler üç bin yl öncesine dayanan köklerinin beldede olduunu öne sürerken aratrmaclar bölgede çok daha önce Kenanilerin yaadn ve dört bin yl önce orada uygarlklarn kurduklarn söylüyor.

Ana Sayfaya Git