Siyonist işgal rejimi 7 Filistinli genci kaçırdı

İşgalci Siyonistlerin, iftardan önce Kudüs'ün Akabe Mahallesi'nde 3 ve Batı Şeria'da da 4 Filistinli genci kaçırdığı belirtildi.

Siyonist işgal rejimi 7 Filistinli genci kaçırdı

İşgal altındaki Kudüs ve mahalleleri hergün işgalci Siyonistlerin baskın ve saldırılarına maruz kalıyor ve pek çok Filistinli vatandaşın kaçırılmasına tanık oluyor.

İşgalci Siyonistler, iftardan önce Kudüs'ün Akabe Mahallesi'nde 3 Filistinli genci acımasızca darp etti sonra da kaçırdı.

Ayrıca Siyonist işgal rejimi, Tulkerem'in kuzeyindeki Şüveyk beldesinde evlere baskın düzenleyip yağmaladıktan sonra Emir Ebu Hayş, Selim Es-Selim ve kardeşi Vecdi adındaki Filistinlileri kaçırdı.

İşgalci Siyonistler öte yandan, Beytüllahim'de Süfyan Muhammed Ecac'ın (34) evine baskın düzenledikten sonra onu da kaçırdı.

7 KİŞİ KAÇIRILDI

İşgal rejiminin, Beytüllahim'in Doha, Rafidiya ve Abayat semtlerine de baskınlar düzenleyip bölgeleri kontrol ettiği belirtiliyor.

Diğer taraftan, Tulkerem'in kuzeyindeki Ayrım Duvarı'nın yakınında Siyonist işgal rejimi ile Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi.

İşgalci Yahudi yerleşimciler, Filistinli çiftçilerin arazilerine gitmelerini engelliyor

Nablus'un kuzeyinde Sebastiya beldesindeki işgalci Yahudi yerleşimciler, Filistinli vatandaşların arazilerine gitmelerine mani oldu.

Sebastiya Belediye Başkanı Muhammed Azim, silahlı işgalci Yahudi yerleşimcilerin, çiftçileri silah zoruyla tarım alanlarından dışarı çıkardığını ve amaçlarının kasabada daha fazla arazi alanı ele geçirmek olduğunu söyledi.

Sebastiya beldesi Filistin'in tarihi eserler açısından en zengin bölgesi.

İşgalciler üç bin yıl öncesine dayanan köklerinin beldede olduğunu öne sürerken araştırmacılar bölgede çok daha önce Kenanilerin yaşadığını ve dört bin yıl önce orada uygarlıklarını kurduklarını söylüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz