'Sözde müttefiğimiz' ABD'den açık tehdit: Ağır sonuçları olur

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD'nin, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerini satın almanın Washington ile Ankara arasındaki işbirliği için önemli sonuçları olacağı konusunda Türkiye'yi uyardıklarını açıkladı. Öte yandan S-400 alabileceği sinyalini veren Katarlı bakan, bu satışı istemeyen Suudi Arabistan'a sert cevap vererek "Bu Katar'ın vereceği bir karardır. Suudi Arabistan ve diğer ülkeleri ilgilendirmez" dedi.

Haberler 06.03.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Bakan Barrack Obama döneminde Türkiyeye Patriot sat yapmayan ABD, kendi ulusal güvenliini korumak için Rusyadan S-400 hava savunma sistemlerini alan Türkiyeyi bir kez daha tehdit etti.

S-400lerin Türkiyeye teslim tarihi yaklayor. Son dönemlerde tekrar F-35 kartna sarlan ve baka sebepler üzerinden Türkiyeyi hedef alan ABD yönetimi yeni bir açklama daha yapt.

ABDDEN TÜRKYEYE BR S-400 TEHDD DAHA

ABD Savunma Bakanl (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon, Rus haber ajans TASSa açklamalarda bulundu. ABDnin, Rusyadan S-400 füze savunma sistemlerini satn almann Washington ile Ankara arasndaki ibirlii için önemli sonuçlar olaca konusunda Türkiyeyi uyardklarn belirtti. Pahon, Türkiyenin hava savunma sistemini güçlendirme arzusunun farkndayz, ancak Türkiyenin Rus yapm S-400 sistemlerini satn almas, ABD ile Türkiyenin savunma alanndaki ibirlii için ar sonuçlar douracak. Savunma ihtiyaçlarnn karlanmas için Türkiyenin daha uygun alternatifleri bulmasna yardmc olmak için çalyoruz, fakat bununla birlikte Rus S-400 sistemlerini satn alnmasnn geni sonuçlar olaca konusunda da uyaryoruz. Bu konuda açk bir diyalog sürdürüyoruz ve daha önce, önemli savunma sistemleri almlarnda NATO çerçevesindeki operasyonel uyumun salanmasnn önemini vurgulamtk diye konutu.

Türkiye ile ABD arasnda kriz olmutu! Katardan fla S-400 açklamas

KATARI DA TEHDT ETTLER

Öte yandan dün Katar Dileri Bakan eyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Rus mevkida Sergey Lavrov ile görümü ve S-400 alabilecekleri sinyalini vermiti.

Rusyadan baz askeri ekipmanlar almak için görümeler sürüyor. S-400 sistemi hakknda henüz karar verilmedi diyen Al Sani, Suudi Arabistann bu alma kar olduu iddialarna ise, Katarn Rusyadan veya baka herhangi bir ülkeden ald silahlar Suudi Arabistan ve dier ülkeleri ilgilendirmez. Bu karar Katar devletinin verecei bir karardr demiti.

RUSYA DA AVRUPAYA S-400 KONULANDIRDI

Rusya Savunma Bakanl, Rusyann Baltk Denizine kys olan ve ülkenin en batsndaki Kaliningrad ehrine S-400 hava savunma sistemlerinin kurulduunu açklad.

Ana Sayfaya Git