Sri Lanka'daki saldırıda ölen mühendislerin cenazeleri Adıyaman'da

SRİ LANKA'da otel ve kiliseleri hedef alan terör saldırısında hayatlarını kaybeden Türk mühendisler Serhan Selçuk Nariçi (34) ve Yiğit Ali Çavuş'un (25) cenazeleri, memleketleri Adıyaman'a getirildi. Mühendislerin cenazeleri, havalimanında yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.

Haberler 24.04.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sri Lankann bakenti Kolomboda pazar günü yaplan bombal saldrlarda özel bir irkette çalan ve otelde kahvalt yapan her ikisi de Adyamanl olan naat Mühendisi Yiit Ali çavu ve Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi yaamn yitirdi. Mühendislerin cenazeleri önce stanbula, ardndan da uçakla Adyaman Havalimanna getirildi. Havalimannda protokol üyeleri ve yaknlarnn gözyalar arasnda karlad mühendislerden Selçuk Nariçinin cenazesi Gölba ilçesine götürülürken, Yiit Ali çavuun cenazesi ise Yeni Mezarlk Camine getirildi.

Mühendislerden Yiit Ali çavuun yaknlar mezarlkta gözya döktü. kindi vakti topraa verilecek olan mühendisin acl babas Mehmet çavu, Bir gün öncesinde kendisiyle görütüm. Pazar günü patlama haberleri görünce tedirgin olmaya baladm. Dileri Bakanln ve çalt irketin yetkililerini aradm. Saat 13.30 gibi bana ac haberi verdiler. Olum çok temiz, prl prl donanml bir çocuktu. Ben onun ehit olduuna inanyorum, mekan cennet olsun dedi.

1 AY SONRA ASKERE GDECEKT

Acl baba, olunun terör saldrsnda hayatn kaybetmeseydi bir ay sonra askerlik için Türkiyeye geleceini belirterek, Olum, bir ay sonra askere gidecekti. Askerlikten sonra da yüksek lisans için Amerikaya gidecekti. Bu terör saldrsn yapanlar Allah kahretsin diye konutu.

Mehmet çavu ac haberin ardndan kendisini Cumhurbakan Erdoan, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ile Binali Yldrmn da aralarnda olduu çok sayda yetkilinin arayarak basal dileini ileterek acsn paylatn kaydetti. Nariçi ve çavu ikindi namaz sonras klanacak cenaze namazlarnn ardndan topraa verilecek.

Ana Sayfaya Git