Suriye muhalefetinden Esed'in yerel seçim kararına tepki

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, Beşşar Esed rejiminin yerel seçim kararına tepki göstererek, Suriye halkının özgür seçim istediğini söyledi.

Haberler 26.06.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mustafa, Esed rejiminin haber ajans SANAnn, eylül aynda yerel seçimlere gitme karar alnd yönündeki dünkü haberini AA muhabirine deerlendirdi.

SMDK Bakan Mustafa, Suriyede despotluk rejimi sürdükçe meru seçimler yaplamaz. dedi.

Baas yönetiminin ülkenin bana geçmesinin ardndan hiçbir zaman adil, effaf seçimlerin yaplmadn vurgulayan Mustafa, Suriye halk, dier halklar gibi özgürlüe ak bir halktr. Halkmz nezih seçim peinde olduu için sokaklara döküldü. ifadelerini kulland.

Esed rejiminin seçimlerde halkn iradesiyle baa geçme umudu olmadna dikkati çeken Mustafa, Esed rejimi Suriye halknn iradesine ve kararna sayg göstermiyor. Suriye halkn kendisine düman olarak görüyor. Dolaysyla halkn özgürlüünü ele geçirerek, insanlar bir cezaevinde tutuyor. diye konutu.

Mustafa, rejim ve destekçilerinin devam eden saldrlarnda milyonlarca insann yerinden edildiini hatrlatarak, renç seçim tiyatrosu, milyonlarca insann yerinden edildii, göçe maruz kald ve saldrlarn yaand dönemde yaplacak. Suriye halk özgür seçimler istiyor. Rejim, bölgesindeki bütün kurumlar, sendikalar, yerel meclisleri ve parlamentoyu despot ve bask anlayyla yönetiyor. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git