Suriye’de 747 "yaşam merkezi" bombalandı

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), bu yıl içerisinde Suriye'de 747 okul, cami, sağlık merkezi ve yerleşim yerinin hedef alındığını bildirdi.

Haberler 11.11.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SNHRnin raporuna göre, Esed rejimi, Rusya güçleri ve terör örgütü DEA, 2017nin bandan itibaren 747 yaam merkezine saldr düzenledi.

Ekim aynda yaam merkezlerini hedef alan saldrlarn saysnn 61 olduu aktarlan raporda, bunlardan 36snn Esed rejimi, 21inin Rusya güçleri ve 2sinin ise DEA tarafndan düzenlendii belirtildi. Geriye kalan saldrlarn ise bilinmeyen kaynaklar tarafndan düzenlendii ifade edildi.

Yaam merkezi bombaland

Raporda ekim aynda gerçekletirilen hava saldrlarnda gerginlii azaltma bölgeleri içinde yer alan okullar, hastaneler, salk merkezleri, sivil savunma noktalar, çadr kentler ve yollarn vurulduuna dikkati çekildi.

Saldrya maruz kalan yaam merkezleri arasnda 19 altyap, 13 okul, 19 cami, 4 yerleim yeri, 3 salk merkezi ve 3 çadrn bulunduu kaydedildi.

Esed rejiminin yaam merkezlerine gerçekletirilen saldrlarda ilk srada yer ald belirtilen raporda, u deerlendirmede bulunuldu:

Rusya ile rejim güçlerinin saldrlarn toplam içinde yüzde 94 orannda pay bulunuyor. Yaplan aratrmalara göre, saldrlardan önce veya sonra hedef alnan yerlerde herhangi bir muhalif, askeri nokta veya silah ile mühimmat deposu bulunmamaktadr. Vurulan yerlerde sadece sivillerin yaad belirlenmitir.

Ana Sayfaya Git