Görüş Bildir

Suriye’de 747 "yaşam merkezi" bombalandı

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), bu yıl içerisinde Suriye'de 747 okul, cami, sağlık merkezi ve yerleşim yerinin hedef alındığını bildirdi.

Suriye’de 747

SNHR'nin raporuna göre, Esed rejimi, Rusya güçleri ve terör örgütü DEAŞ, 2017'nin başından itibaren 747 yaşam merkezine saldırı düzenledi.

Ekim ayında yaşam merkezlerini hedef alan saldırıların sayısının 61 olduğu aktarılan raporda, bunlardan 36'sının Esed rejimi, 21'inin Rusya güçleri ve 2'sinin ise DEAŞ tarafından düzenlendiği belirtildi. Geriye kalan saldırıların ise bilinmeyen kaynaklar tarafından düzenlendiği ifade edildi.

"Yaşam merkezi" bombalandı

Raporda ekim ayında gerçekleştirilen hava saldırılarında gerginliği azaltma bölgeleri içinde yer alan okullar, hastaneler, sağlık merkezleri, sivil savunma noktaları, çadır kentler ve yolların vurulduğuna dikkati çekildi.

Saldırıya maruz kalan yaşam merkezleri arasında 19 altyapı, 13 okul, 19 cami, 4 yerleşim yeri, 3 sağlık merkezi ve 3 çadırın bulunduğu kaydedildi.

Esed rejiminin yaşam merkezlerine gerçekleştirilen saldırılarda ilk sırada yer aldığı belirtilen raporda, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Rusya ile rejim güçlerinin saldırıların toplamı içinde yüzde 94 oranında payı bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre, saldırılardan önce veya sonra hedef alınan yerlerde herhangi bir muhalif, askeri nokta veya silah ile mühimmat deposu bulunmamaktadır. Vurulan yerlerde sadece sivillerin yaşadığı belirlenmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi