'Suriye'de Libya gibi maceraya atılmayın'

ABD'yi olası bir saldırı konusunda uyaran Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Duma'daki kimyasal saldırı iddialarını da "mizansen" olarak nitelendirdi.

Haberler 14.04.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DI HABERLER

Dou Gutadaki kimyasal saldr iddialar sonrasnda ABDnin Suriyeye yönelik olas saldrs konusunda Rusyadan net tavr geldi. Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, olas askeri müdahalesi konusunda Suriyede Libya tipi bir maceraya giriilmemeli. Suriyenin etrafndaki atmosfer çok alarm verici diye konutu. Ültimatom ve tehditlerin duruma yardmc olmadn belirten Lavrov en ufak bir hesap hatasnn bile yeni mülteci dalgalarna yol açaca uyarsnda bulundu.

Bu uyarlar sralayan Rusya Dileri Bakan, tüm iletiim kanallarnn da açk olduunu belirtti.

KMYASAL SALDIRI DDASI MZANSEN

Lavrov, Dumadaki kimyasal saldr iddialar ile ilgili olarak da mizansen nitelemesi yapt. Lavrov, bunun yeni bir mizansen olduunu ve arkasnda Rusofobi kampanyasnn ön sralarnda yer almaya hevesli bir ülkenin istihbaratnn bulunduu gösteren çürütülemez verilere sahibiz dedi. Kimyasal Silahlarn Yasaklanmas Örgütü (OPCW) uzmanlarnn yarn sabah ama ulamasnn beklendiini anmsatan Lavrov, OPCW heyetinin zaman kaybetmeden kimyasal silah, klor veya baka herhangi bir maddenin kullanmna ilikin hiçbir kant bulunmayan Dumaya gitmesini beklediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git