Görüş Bildir

'Suriye'de Libya gibi maceraya atılmayın'

ABD'yi olası bir saldırı konusunda uyaran Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Duma'daki kimyasal saldırı iddialarını da "mizansen" olarak nitelendirdi.

'Suriye'de Libya gibi maceraya atılmayın'

DIŞ HABERLER

Doğu Guta’daki kimyasal saldırı iddiaları sonrasında ABD’nin Suriye’ye yönelik olası saldırısı konusunda Rusya’dan net tavır geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, olası askeri müdahalesi konusunda “Suriye’de ‘Libya tipi’ bir maceraya girişilmemeli. Suriye’nin etrafındaki atmosfer çok alarm verici” diye konuştu. ‘Ültimatom ve tehditlerin duruma yardımcı olmadığını’ belirten Lavrov  “en ufak bir hesap hatasının bile yeni mülteci dalgalarına yol açacağı” uyarısında bulundu.

Bu uyarıları sıralayan Rusya Dışişleri Bakanı, tüm iletişim kanallarının da açık olduğunu belirtti.

'KİMYASAL SALDIRI İDDİASI MİZANSEN'

Lavrov, Duma'daki kimyasal saldırı iddiaları ile ilgili olarak da 'mizansen' nitelemesi yaptı. Lavrov, “bunun yeni bir mizansen olduğunu ve arkasında Rusofobi kampanyasının ön sıralarında yer almaya hevesli bir ülkenin istihbaratının bulunduğu gösteren çürütülemez verilere sahibiz” dedi. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanlarının yarın sabah Şam'a ulaşmasının beklendiğini anımsatan Lavrov, OPCW heyetinin zaman kaybetmeden kimyasal silah, klor veya başka herhangi bir maddenin kullanımına ilişkin hiçbir kanıt bulunmayan Duma'ya gitmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi