Suudi Arabistan'da yönetim depremi

Suudi Arabistan'da yayınlanan son kararname ile yönetim organlarında revizyona gidildi ve bazı üst düzey isimler değiştirildi.

Haberler 03.06.2018 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabisstanda Muhammed bin SelmanIn veliaht prens olmasnn ardndan yaanan büyük çapl deiimlere bir yenisi daha eklendi. Son yaynlanan Kraliyet Divan kararnamesi ile hem yönetim organlarnda baz deiikliklere gidildi hem de baz üst düzey yetkililer görevlerinden alnd.

Kararnameye göre kutsal topraklarda daha iyi hizmet verilebilmesi için Mekke ve Kutsal Mekanlar Kraliyet Kurulu oluturuldu ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bu kurulun bana getirildi. Yöentim kurulu üyeleri de veliaht prens tarafndan belirlenecek.

Kararnamelerde ayrca mevcut Kültür ve Enformasyon Bakanl, Kültür Bakanl ve Enformasyon Bakanl olmak üzere iki ayr bakanla ayrld.

YÖNETMDE DREPREM VAR

Kararnamede üst düzey atama ve görevden almalar da yer ald.

Kültür Bakanlna Prens Bedr bin Abdullah bin Muhammed bin Ferhan Al Suud atand. E-eyh Salih Al e-eyh, Devlet Bakan ve Bakanlar Kurulu üyesi; Abdullatif bin Abdulaziz bin Abdurrahman Al e-eyh de slam leri, Davet ve rat Bakan olarak tayin edildi. çalma ve Sosyal Kalknma Bakan Gafis görevden alnarak yerine, Riyad Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmed bin Süleyman er-Racihi atand. Yeni kararnamelerde görevden alnan Ulatrma Bakan Yardmcs Saad el-Halbn yerine Bedr ed-Delami ile Abdulhadi el-Mansurun atanmasnn yan sra birkaç bakanla daha yeni üst düzey atamalar yapld.

Suudi Arabistanda geçen ubat aynda yaymlanan kararnamelerde de Genelkurmay Bakan ve Hava Kuvvetleri Komutan emekliye sevk edilmi, Kara Kuvvetleri Komutan ile birçok bakan yardmcs ve üst düzey yetkili görevden alnmt.

Ana Sayfaya Git