Suudi Arabistan'da yönetim depremi

Suudi Arabistan'da yayınlanan son kararname ile yönetim organlarında revizyona gidildi ve bazı üst düzey isimler değiştirildi.

Suudi Arabistan'da yönetim depremi

Suudi Arabisstan'da Muhammed bin Selman'In veliaht prens olmasının ardından yaşanan büyük çaplı değişimlere bir yenisi daha eklendi. Son yayınlanan Kraliyet Divanı kararnamesi ile hem yönetim organlarında bazı değişikliklere gidildi hem de bazı üst düzey yetkililer görevlerinden alındı.

Kararnameye göre kutsal topraklarda daha iyi hizmet verilebilmesi için "Mekke ve Kutsal Mekanlar Kraliyet Kurulu" oluşturuldu ve  Veliaht Prens Muhammed bin Selman bu kurulun başına getirildi. Yöentim kurulu üyeleri de veliaht prens tarafından belirlenecek.

Kararnamelerde ayrıca mevcut Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Enformasyon Bakanlığı olmak üzere iki ayrı bakanlığa ayrıldı.

YÖNETİMDE DREPREM VAR

Kararnamede üst düzey atama ve görevden almalar da yer aldı.

Kültür Bakanlığı'na Prens Bedr bin Abdullah bin Muhammed bin Ferhan Al Suud atandı. Eş-Şeyh Salih Al eş-Şeyh, Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu üyesi; Abdullatif bin Abdulaziz bin Abdurrahman Al eş-Şeyh de İslam İşleri, Davet ve İrşat Bakanı olarak tayin edildi. Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Gafis görevden alınarak yerine, Riyad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmed bin Süleyman er-Racihi atandı. Yeni kararnamelerde görevden alınan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Saad el-Halb'ın yerine Bedr ed-Delami ile Abdulhadi el-Mansur'un atanmasının yanı sıra birkaç bakanlığa daha yeni üst düzey atamalar yapıldı.

Suudi Arabistan'da geçen şubat ayında yayımlanan kararnamelerde de Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı emekliye sevk edilmiş, Kara Kuvvetleri Komutanı ile birçok bakan yardımcısı ve üst düzey yetkili görevden alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz