Talabani, Petrol için savaşmayız

KYB Başkanlık Konseyi Üyesi ve Kerkük Milletvekili Talabani "KYB olarak Kerkük'ün çalınan petrolü için savaşmayacağız. Irak Petrol Bakanlığı, detaylı bir şekilde Kerkük'ten ne kadar petrolün ihraç edildiğini biliyor"

Haberler 19.10.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB) Bakanlk Konseyi Üyesi ve Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili Ala Talabani, Kerkükün çalnan petrolü için savamayacaklarn belirtti.

Talabani, partisinin resmi internet sitesine yapt açklamada, KYB olarak Kerkükün çalnan petrolü için savamayacaz. Irak Petrol Bakanl, detayl bir ekilde Kerkükten ne kadar petrolün ihraç edildiini biliyor. ifadelerini kulland.

Talabani, Kerkükün bu duruma dümesinin nedeninin tüm srarlara ramen ertelenmeyen gayrimeru referandumun düzenlenmesi olduunu belirterek unlar söyledi:

PETROL çN SAVAMAYACAIZ

Bugün Kerkükte meydana gelenler, referandumun düzenlenmesinden kaynaklanyor. Referandum inad üzerine bu durumla karlatk. Kerkükte referandumun yaplmamasn, sava ve iddetten uzak tutulmasn talep ettiimiz vakit, ihanetle suçlandk. Yine referandumdan önce, Badat ile Kerkük sorununu çözmek için diyaloa geçilmesini ve müzakereyle sonuca varlmasn talep ederken, ihanetle suçlandk. O dönem söylemitik; Kerkük petrolünün baka yerlere götürülüp çalndn ve gelirinin kente aktarlmadn, sakinlerine bir faydasnn olmadn dile getirmitik. Acaba bu kentin çocuklar Kerkükün petrolünden bir fayda gördü mü, görmedi.

Talabani, KYBnin Kerkükte terör örgütü DEA ile savaa girmeye hazrlanrken, IKBYdeki baz taraflarn kentteki petrol kuyularn tuttuunu iddia etti.

Ana Sayfaya Git