Görüş Bildir

Talabani, Petrol için savaşmayız

KYB Başkanlık Konseyi Üyesi ve Kerkük Milletvekili Talabani "KYB olarak Kerkük'ün çalınan petrolü için savaşmayacağız. Irak Petrol Bakanlığı, detaylı bir şekilde Kerkük'ten ne kadar petrolün ihraç edildiğini biliyor"

Talabani, Petrol için savaşmayız

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi Üyesi ve  Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili Ala Talabani, Kerkük'ün çalınan petrolü için savaşmayacaklarını belirtti.

Talabani, partisinin resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "KYB olarak Kerkük'ün çalınan petrolü için savaşmayacağız. Irak Petrol Bakanlığı, detaylı bir şekilde Kerkük'ten ne kadar petrolün ihraç edildiğini biliyor." ifadelerini kullandı.

Talabani, Kerkük'ün bu duruma düşmesinin nedeninin tüm ısrarlara rağmen ertelenmeyen gayrimeşru referandumun düzenlenmesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

PETROL İÇİN SAVAŞMAYACAĞIZ

"Bugün Kerkük'te meydana gelenler, referandumun düzenlenmesinden kaynaklanıyor. Referandum inadı üzerine bu durumla karşılaştık. Kerkük'te referandumun yapılmamasını, savaş ve şiddetten uzak tutulmasını talep ettiğimiz vakit, ihanetle suçlandık. Yine referandumdan önce, Bağdat ile Kerkük sorununu çözmek için diyaloğa geçilmesini ve müzakereyle sonuca varılmasını talep ederken, ihanetle suçlandık. O dönem söylemiştik; Kerkük petrolünün başka yerlere götürülüp çalındığını ve gelirinin kente aktarılmadığını, sakinlerine bir faydasının olmadığını dile getirmiştik. Acaba bu kentin çocukları Kerkük'ün petrolünden bir fayda gördü mü, görmedi."

Talabani, KYB'nin Kerkük'te terör örgütü DEAŞ ile savaşa girmeye hazırlanırken, IKBY'deki bazı tarafların kentteki petrol kuyularını tuttuğunu iddia etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi