Tampon Bölge Çağrısı

Suriye'nin İdlib ilindeki siviller, bölgede can güvenliğinin sağlanması ve yaşanacak göç dalgalarının önüne geçilmesi için Türkiye’ye güvendiklerini belirterek, Türkiye'nin gerekli adımları atarak İdlib'i tampon bölge yapması taleplerini dile getirdi.

Haberler 06.09.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeybatsndaki dlibde halk, Esed rejimi ve destekçilerinin bölgeye olas operasyonuna kar endieli bekleyilerini sürdürüyor.

Bölge halk, Türkiyenin kente bar, huzur ve güven ortam getireceine inanrken, gerekli admlarn atlmasn bekliyor.

AA muhabirine açklama yapan dlibli Ammar Siteyf, rejimin bölgeyi bombalamaya balamas halinde dlibe snanlarn Türkiyeye göç edeceini belirtti.

Siteyf, Bu kritik süreçte Ruslarn Cisir e uurda düzenledii hava saldrlarn herkes gördü. Bölgenin hakimiyetinin Türkiyeye geçmesini istiyoruz. Türkiyenin bu bölgede askeri bir söze sahip olmasn ve tampon bölge yapmasn istiyoruz. dedi.

- Türklerin olduu yerde hava ve kara saldrs olmaz

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde atekes gözlem görevini icra eden Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) gözlem noktalarn iaret eden Zerzur, dlib ve çevresinde sadece 12 gözlem noktas bulunuyor. Türkiye bu noktalarn saysn iki katna çkartmal. Mesela Hamann kuzey krsalnda Türkler olmad için rejim oray sürekli bombardman altnda tutuyor. Morik bölgesinde gözlem noktas olduu için bombardman yaanmaz. Türklerin olduu yerde hava ve kara saldrs olmaz. eklinde konutu.

amdan rejim ve destekçilerinin saldrlarndan kaçarak dlibe snan Halit Meri de rejimin kente yönelik operasyonunun insani bir felakete yol açacan dile getirdi.

Meri, dlibin kar karya kalaca olas bir operasyonda insani bir krizin bertaraf edilmesi için komu ülke Türkiyeden gereken önlemleri almasn diliyoruz. dedi.

- Türkiyeye güveniyoruz

Humusdaki Esed rejiminin saldrlarndan kaçarak dlibe snan Rdvan Humsi de, rejimin veya Rusyann dlibe yönelik düzenleyecei bir operasyonda Avrupa ülkelerine kadar bir göç dalgas yaanabileceini savundu.

Humsi, Türkiyeye güveniyoruz. Onlar bizim umudumuzdur. Devrim baladndan beri Türkiyenin onurlu bir duruu var. deerlendirmesinde bulundu.

dlibli Ahmet Zerzur da il genelinde halen 4 milyon sivilin yaadn ve bunlarn Esed rejimiyle uzla yapmayacaklarn ifade etti.

Zerzur, Rejim dlibin belli bir bölümünü muhaliflerden alrsa daha sonra YPG/PKK ittifakyla Afrin ve Cerablus bölgesine saldrabilir. Rejim o bölgeleri PKKya devredebilir. Bu da Türkiyenin milli güvenliini tehdit etmektedir. görüünü paylat.

Ana Sayfaya Git