TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Prizren ile Mamuşa'yı ziyaret etti

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve komisyon üyelerinden oluşan heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere geldikleri Kosova'da, Türklerin yoğun yaşadığı Prizren ve Mamuşa'yı ziyaret etti.

Haberler 08.11.2023 - 23:03 Son Güncelleme : 08.11.2023 - 23:59

Mamuşada Anadolu İlkokulunu ziyaret eden heyet, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrenciler, burada konuklar için hazırladıkları şiirleri okudu.

Heyet, daha sonra mayısta hayatını kaybeden Kosovalı Türk siyasetçi Arif Bütüçün ailesine ziyarette bulundu.

Daha sonra Prizrene geçen heyet, Kosova Demokratik Türk Partisini (KDTP) ziyaret ederek, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka ile KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan ile görüştü.

Ülkedeki Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen heyet, Türkiyenin Prizren Başkonsolosluğu, Şadırvan Meydanı ve Sinan Paşa Camisini de ziyaret etti.

Daha sonra Prizrendeki Mati Logoreci İlkokuluna ziyarette bulunan heyeti, İstiklal Marşını okuyan öğrenciler karşıladı. Heyet, öğrencilere hediyeler dağıttı.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Kosova temaslarını, Sultan Murat Kışlasında konuşlu, NATOnun Kosovadaki Barış Gücü kapsamında görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığına yaptığı ziyaretle tamamladı.

Ana Sayfaya Git