TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Prizren ile Mamuşa'yı ziyaret etti

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve komisyon üyelerinden oluşan heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere geldikleri Kosova'da, Türklerin yoğun yaşadığı Prizren ve Mamuşa'yı ziyaret etti.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Prizren ile Mamuşa'yı ziyaret etti

Mamuşa'da Anadolu İlkokulunu ziyaret eden heyet, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrenciler, burada konuklar için hazırladıkları şiirleri okudu.

Heyet, daha sonra mayısta hayatını kaybeden Kosovalı Türk siyasetçi Arif Bütüç'ün ailesine ziyarette bulundu.

Daha sonra Prizren'e geçen heyet, Kosova Demokratik Türk Partisini (KDTP) ziyaret ederek, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka ile KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan ile görüştü.

Ülkedeki Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen heyet, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu, Şadırvan Meydanı ve Sinan Paşa Camisi'ni de ziyaret etti.

Daha sonra Prizren'deki Mati Logoreci İlkokuluna ziyarette bulunan heyeti, İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler karşıladı. Heyet, öğrencilere hediyeler dağıttı.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Kosova temaslarını, Sultan Murat Kışlası'nda konuşlu, NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü kapsamında görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığına yaptığı ziyaretle tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz