Tel Abyad'da tarım ve hayvancılık canlanıyor

Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde halkın tarım ve hayvancılık faaliyetleri Türkiye'nin desteğiyle yeniden canlanıyor.

Haberler 17.03.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valiliinden yaplan yazl açklamaya göre, Bar Pnar Harekat ile terör örgütlerinin igalinden kurtarlarak hayatn normale dönmeye balad Tel Abyad ve Resulaynda, halkn tarm ve hayvanclk faaliyetlerine de Türkiye destek veriyor.

anlurfa Valilii Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) bünyesinde, Tel Abyad ve Resulaynda bata insani yardmlar olmak üzere kamu hizmetlerinin verilebilmesi için görevlendirilen koordinatörlükler, çalmalarn büyük bir özveriyle gerçekletiriyor.

Bölgenin balca geçim kayna olan tarm ve hayvancln yeniden canlanmas için, üreticilerle görümeler yapan anlurfa Tarm ve Orman Müdürlüü Tel Abyad Koordinatörlüü, tarmsal üretim alanlarn, üretilecek tarmsal ürün miktarlarn kayt altna alarak, çiftçilere teknik danmanlk hizmetleri veriyor.

BÖLGEDE HAYVANCILIK CANLANIYOR

Tel Abyadn köylerini ziyaret eden ekipler, M4 kara yolu snrna yakn yerleim birimleri olan Ebu Hüreyre köyü ile çevresindeki 6 yerleim yerlerinde hayvanclk faaliyetleri noktasnda çalma gerçekletirdi.

çalmalar kapsamnda 3 bin 470 küçükba ve 2 büyükba hayvan kayt altna alnrken, görevli veterinerler de hayvansal a çalmalar yapt. A çalmalaryla yedi köyün tamamndaki besi hayvanlar alanrken, be çoban köpei de hastalklara kar aland.

Bar Pnar Harekat sayesinde, terör örgütlerinin basks nedeniyle terk etmek zorunda kaldklar topraklarna yeniden dönmenin mutluluunu yaadklarn ifade eden köy halk, daha önce hayvanlarnn hiç alanmadn, hastalanan hayvanlarn kendi imkanlaryla tedavi etmeye çaltklarn ifade etti.

Köylüler, kendi topraklarnda insanca ve özgür bir yaam ortamnn olumas için çaba gösteren Türkiyeye teekkür etti.

Ana Sayfaya Git