Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Türkmen kenti Telafer'e 40 kilometre mesafede yer alan Baduş bölgesine askeri sevkiyat yaptı.

Haberler 26.07.2017 - 13:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak ordusu, terör örgütü DEAn elinde tuttuu Türkmen Telafer ilçesini kurtarmak için askeri operasyon hazrlklarn sürdürüyor.

Orduda görevli Albay Fahad Abdullah Tayi, AA muhabirine, Telafer kent merkezine 40 kilometre mesafede yer alan Badu bölgesine sabahn erken saatlerinde yüzlerce askeri tayan yaklak 100 askeri araç konulandrld. ifadelerini kulland.

Tayi, askerlerin Badu bölgesine çkartlmasnn amacnn DEAn elinde tuttuu Telafere doru harekete geçip, kentin geri alnmas olduunu söyledi.

Telafer operasyonunun ne zaman balayacana da deinen Tayi, Operasyonun balama tarihini Bakomutan Haydar el-badi belirleyecektir. Bu da sava cephelerindeki komutanlardan gelen raporlarn nda, askerlerin hazr olmasyla alakaldr. dedi.

Tayi, Kentin geri alnmas için yaplan hazrlklar ve cephelerdeki hareketlilik operasyonun önümüzdeki birkaç gün içerisinde balayacan gösteriyor. diye konutu.

Telaferin geri alnmas için yaplacak askeri operasyonun Musul kent merkezindekine benzemediini de dile getiren Tayi, Telaferdeki operasyonda asl rolün Irak Hava Kuvvetleri ve uluslararas koalisyon güçlerinde olduunu kaydetti.

Musul Operasyonlar Komutanl Komutan Korgeneral Abdulemir Yarullah, 16 Temmuz tarihinde yapt açklamada, Musulu kurtarma sözümüzü yerine getirdik. Telafer ve dier bölgelerin kurtarma operasyonuna da yaknda balayacaz ve kentin tamamnn kurtarldn ilan edeceiz. demiti.

Musulun 63 kilometre bats, Türkiye snrnn da 82 kilometre güneyinde yer alan Telafer ilçesi 16 Haziran 2014te terör örgütü DEAn eline geçmiti.

DEA, ayn zamanda Telafer ilçe merkezinin kuzeybatsnda yer alp, 11 kilometre mesafedeki El-yaziye kasabasn da elinde tutuyor.

Ana Sayfaya Git