Torino'da futbolseverler arasında bomba paniği: 600 yaralı

Torino'da Şampiyonlar Ligi finalini izleyen taraftarlar arasında bomba paniği: 600 yaralı

Haberler 05.06.2017 - 03:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cardiffte Juventus ve Real Madrid arasnda oynanan ampiyonlar Ligi finalini talyann Torino kentindeki meydanda takip eden taraftarlar arasnda yaanan panik izdihama yol açt biri çocuk 6s ar olmak üzere 600ün üzerinde kii yaraland.

Juventusun ehri Torinodaki San Carlo Meydanna kurulan dev ekranlardan takmlarnn kritik maçn izleyen 30 bin civarnda taraftar arasnda, baz kiilerin bomba var, kaçn diye barmas üzerine büyük panik yaand.

Gerçek ise sonradan anlald bir grup taraftarn yasland yer alt otoparkna inen merdivenlerin korkuluunun dümesiyle güçlü bir ses duyulduu, bu nedenle bir terör saldrs yaandnn sanld belirtiliyor.

Rainews24 kanalna konuan bir tank, ayn anda meydandaki bir kiinin att mealenin de panii beslediini, bunun bir bomba sanldn söyledi.

Yetkililer, kaçmaya balayan kalabalkta yüzlerce kiinin birbirini itmesi ve ezmesi üzerine 600ün üzerinde kiinin yaralandn duyurdu.

Yarallarn çounun, yerdeki krk ielerin üzerine dütüü belirtildi.

çevredeki hastanalerin acil servislerine kaldrlan yarallardan 6snn durumunun ar olduu bildirildi. Bunlar arasnda 4 yanda bir çocuk olduu da bulunuyor.

KUTLAMA VE SEVNç AKAMI OLMALIYDI

Real Madridin ampiyonluu elde ettii karlamay stadyumda izleyen Juventus Bakan Andrea Agnelli, katld yaync kuruluun canl yaynnda Torinoda yaanan olay deerlendirerek, Juventus, sezonun en önemli maçnda çok çaba gösterdi. Bu, bir kutlama ve sevinç akam olmalyd, ama olmad. zdihamda yaralananlarla dayanmam ifade etmekten baka elimden bir ey gelmiyor ifadesini kulland.

HEYSEL FACASI GBYD

Meydandaki izdiham yaayan bir tank da bunu, Heysel Stadndaki faciaya benzeterek, O facia yaandnda oradaydm. Meydandaki izdiham da Heysel faciasna benziyordu ifadesini kulland.

Brükseldeki statta 29 Mays 1985te Juventus ile Liverpool arasnda oynanan Avrupa ampiyon Kulüpler Kupas final maçnn balamasndan önce Liverpool taraftarlar talyanlara saldrmt. Yaanan panik sonucu bir duvar çökmü, taraftarlarn tel örgülere skmasyla 38 talyan taraftar ve 1 Belçikal ölmütü.

Torino Valisi renato Saccone, paniin nedeninin belirlenmesi için biraz zaman gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git