Trump 'Büyük Felaket' ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan'a ilişkin "Büyük Felaket" ifadesini kullandı.

Haberler 25.04.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Ermeniler tarafndan 1915 olaylarnn yl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisana ilikin Ermenice Büyük Felaket anlamna gelen Meds Yeghern ifadesini kulland.

Trump, 1915 olaylarna ilikin yapt yazl açklamada, Bugün 20. yüzyln en büyük toplu katliamlarndan olan Meds Yeghernde ac çekmi olanlarn ansn hatrlyoruz. ifadesini kulland.

1915 ylndan itibaren 1,5 milyon Ermeninin snr d edildiini, öldürüldüünü ya da tehcir edildiini ileri süren Trump, Ermeni toplumunun yeniden kurulmasna ve hayatlarnn kurtarlmasna birçok Amerikalnn katk yaptn, ac çekenlerin hatralarna sayg gösterdiklerini ve Ermenilerin büyük bir dümanlk karsnda ABD de dahil dünyann dört bir yannda dinamik topluluklar oluturduklarn belirtti.

Trump, Bir daha tekrar etmemesi için geçmiten dersler çkarmaya söz veriyoruz. Ermenilerin ve Türklerin sancl mazileriyle hesaplamak ve onu kabullenmek üzere gösterdikleri çabalar memnuniyetle karlyoruz. deerlendirmesini yapt.

Trump, göreve geldikten sonraki iki açklamasnda da Meds Yeghern ifadesine yer vermi, önceki ABD Bakan Barack Obama da konuyla ilgili tüm açklamalarnda bu ifadeyi kullanmt.

ABD bakanlar, 1993 ylnda Bill Clinton döneminden bu yana 1915 olaylaryla ilgili her yl düzenli yazl açklama yapyor. 1915 olaylar genellikle büyük felaket, tehcir ve katliam gibi ifadelerle betimleniyor.

Ana Sayfaya Git